Загиналите са 9-годишно момче и 26-годишен мъж от град Гълъбово, съобщи кметът на община Златарица Пенчо Чанев, предаде "Фокус".Сигналът за инцидента е получен в 5.12 часа в неделя сутрина на телефон 112.  Двамата загинали са били в колата, заедно с още трима мъже, когато возилото потеглило към язовира. Буквално секунди преди да падне трима от тях успели да се спасят. По това време край язовира е имало рибари. По думите им обаче всичко станало много бързо - никой не успял да  помогне. На мястото на инцидента веднага са пристигнали екипи на гражданска защита, полицията и бърза помощ.
Повече от 4 часа бяха нужни на водолазите, за да извадят момчето и мъжа, които са били на задната седалка на автомобила. Жертвите не са успели по никакъв начин да излязат и са се удавили там.
Колата вероятно е била управлявана от загиналото при инцидента 9-годишно момче, предаде БНР.  Тепърва обаче разследването ще установи причините за трагедията. Детето, което е от Златарица, било в колата с четирима на възраст 26-27 години. Трима от тях са от Златарица, единият от Гълъбово, но заедно са студенти в София. През нощта групата ходила на гости, обикаляла дискотеки, след което решила на сутринта да отиде за риба на язовира. Според очевидец, колата се движела само с 5-6 км/ч., но на наклон внезапно паднала във водоема и потънала за секунди.
По първоначалните разкази на тримата оцелели всички са били заедно в  "Лада"-та, която е била паркирана непосредствено до стръмния бряг на язовира, когато изненадващо колата потеглила и буквално за секунди паднала в дълбоките води. Там дълбочината на водата е над 5 м. Вероятно компанията е била на разходка край язовира, но от силния шок оцелелите не дават още ясни показания и тепърва картината на тази трагедия ще се попълва. Оцелелите мъже са казали на криминалистите, че са имали време всеки да спаси себе си и нито секунда време да помогнат на жертвите, които са били на задната седалка.
По думите на оцелелите  момчето  не за първи път се озовава  в случайни компании. 9-годишният Иван е бил настанен в дом, но често просел пари пред местната дискотека. Майка му работи в чужбина, а бащата дори посочил  грешно име при разпознаването на тялото му. Според разследващите, ако зад волана не е било дете, е имало шанс да се реагира  навреме и  да бъде предотвратена  трагедията.