Единият удавник е 56-годишен софиянец, който е изчезнал в морето в района на село Синеморец. Полски гражданин е изчезнал във водата, след като влязал да се къпе на неохраняем плаж в района на вълнолома на Южния плаж във Варна, където има много камъни и къпането е забранено. Третият е млад мъж в Кранево.
Ицидентът с чуждия гражданин е станал около 16 часа вчера. Без да се съобразяват с табелата, при червен флаг и силна морска вълна в морето влизат полякът и двете му деца – момчета на 17 и 19 години. Хора в района забелязват, че и тримата започват да се давят и викат за помощ. Веднага на мястото пристигат спасители и медицински екип на ДКЦ 1 „Света Клементина”. Децата са спасени. 19-годишното момче е било с дълбока рана на бедрото от удар във вълнолома. След като раната е била обработена от дежурните екипи, младъжет е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна.
Бащата на децата е останал във водата и се е удавил. В района на инцидента е била и съпругата му, но тя не е влизала във водата.