Това съобщиха от Центъра за градска мобилност, цитирани от "Фокус". Причината за спирането му бе инцидент с клошар, при който мъжът се промъкнал до релсите на мотрисите, където единият му крак бил премазан.
Движението на метрото бе спряно от 7.30 часа сутринта и бе възстановено в 8.50 часа. Инцидентът е станал в отсечката към квартал „Люлин”. Директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев обясни, че клошарят се е промъкнал в един от тунелите.
Мъжът, който е с неустановена самоличност, е бил откаран по спешност в „Пирогов”. Скитникът  бе приет в противошокова зала. От "Пирогов" обясниха, че се извършват спешни изследвания за установяване точното състояние на пострадалия. Когато е бил приет в болницата, човекът е бил силно окървавен. Той е приет около 9.00 часа в лечебното заведение.
Малко по-късно екип травматолози под ръководството на д-р Неди Цекулов ампутира крака на пострадалия. Според д-р Цекулов видът на тъканите на десния крак на мъжа говори, че мотрисата го е ударила, а не е минала през него. Следващите 24 часа са критични за живота му, посочиха от болницата.
По-късно инж. Стоян Братоев коментира пред БТА, че човекът, пострадал в метрото, сам е виновен за инцидента, защото е влязъл в тунелите въпреки затворените врати и предупредителните знаци. Братоев определи случая като абсурден, защото не е нормално да тръгнеш срещу влака. Всеки може да скочи върху релсовия път и да влезе, никой не може да му забрани, посочи Братоев.
По думите му инцидентът е станал между "Люлин" и "Западен парк" в тунела в посока центъра, на около 100 метра от станцията. Охраната на метрото е полицейска, но те охраняват публичната част, където са пътниците, посочи Братоев, според когото навлизането в тунелите въпреки всички съществуващи предупреждения е самоубийствен акт. Запитан каква е гаранцията, че в бъдеще няма да има подобен инцидент или по някакъв начин да бъде компрометирана сигурността на метрото, той изтъкна, че затова охраната на метрополитена е поверена не на частна фирма, например, а на полицията като държавен орган. "Те имат обследвания, изисквания, всички технически съоръжения, които са поискали, ние сме осигурили - видеонаблюдение, заключване на вратите и то не само към тунелите", каза Братоев.
Той припомни случай на избягал преди години арестант, когото полицията преследвала, и той влязъл по тунела в станция "Константин Величков", но за щастие машинистът го видял и спрял влака.