Детето е отглеждано в семеен дом "Надежда" във Велико Търново и било на лагер с група на SOS детски селища Трявна.
Съобщение в РПУ Добрич за трагичния инцидент е подал вчера в 15,40 дежурен лекар от болницата в Балчик. Семейният дом, в който е живеел Мартин, е социална услуга, която предоставя грижа за децата, изведени от семействата им като мярка на закрила. В дома във Вeлико Търново са отглеждани пет деца. Мартин е бил настанен в дома заедно с още две деца от неговото семейство. Децата са тръгнали на море вчера и нещастието става при първото къпане, обясни директорът на Дирекция "Социални дейности„ в Община Велико Търново Росица Димитрова.
Според разказите на възрастни, придружаващи децата, трагичният инцидент е станал на плитко, почти на брега. Вероятно при играта във водата Мартин е повърнал храна и се е задавил с нея. Росица Димитрова обясни още, че дом "Надежда", в който бе отглеждан Мартин, се финансира от Сдружение SOS Детски селища, от където са организирали лагера на децата в Кранево.
Предвидено бе след спиране на финансирането на проект Надежда по ФАР, той да бъде продължен със средства от държавния бюджет. Субсидия от Министерството на финансите обаче няма и цялата издръжка на децата продължава да поема Сдружението.