След като стана ясно, че следователи от Специализирана прокуратура днес рано сутринта са влезли на проверка в два от офисите на х. "Маринела", собственост на Ветко Арабаджиев, репортер на Dir.bg се свърза с пиара на хотела - Ангелина Ангелова.

Тя не пожела да отговори дали офисите, в които са влезли служителите на Специализираната прокуратура са на фирми на Ветко Арабаджиев, или отдадени под наем от него.

Ангелова съобщи, че не знае с какъв документ е бил осъществен достъпа до офисите, както и че няма яснота по въпроса, дали проверката за финансови нарушения е извършена по сигнал. 

В момента хотелът работел нормално, както всеки друг ден - ситуацията не се усещала като стресова за служителите, каза Ангелова.

На въпрос дали съществуват подозрения, че миналогодишните пожари през юли и август м.г. в х. "Маринела" - единият в сауна, а другият - в нощен клуб, не са били случайни, а опит за сплашване, или друго зловредно действие, Ангелова отговори, че щетите в клуба са били много големи, но не може да каже дали пожарът е бил нарочен и дали разследващите работят по версия за умишлен палеж.

Еми МАРИЯНСКА