Сега не е изключена възможността някой от тях да осъществи незаконен достъп до багажите на пътниците. Това е заключението от наредената проверка, съобщиха от Министерство на транспорта.

Повод за проверката беше сигнал от евродепутата Антония Първанова, че куфарите се отварят и от тях се крадат вещи, съобщи bTV.

Комисията е открила още, че багажите често се удрят и чупят. Има недостатъците в товарната система. За скъсаните и счупени дръжки обаче вината имали пътниците, които си препълват куфарите.

Според комисията броят на рекламациите на багажи не надхвърлял приетата международна норма. И затова няма да се стигне до отнемане на лиценз, а само се издават препоръки.

Така дружеството "Летище София" е оневинено. Освен неговите служители с багажи на летището работели още четири наземни оператори. От транспортното ведомство съобщават, че полицията работи по конкретния случай с изчезнали ценни вещи от багажа на Антония Първанова. Те призовават евродепутата да подкрепи с доказателства твърдението си, че на летището действала организирана престъпна група.