С какво ще запомним този ден?

Новините, които идват от Украйна в последните дни, са окуражаващи, но войната едва ли ще приключи скоро - останете с Podcast новините, за да чуете още от коментара на журналиста Николай Кръстев.

И още от темите, които ще чуете:

Има данни за незаконна сеч в района на наводнените карловски села, обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му важно е да се изясни дали тези нарушения са допринесли за наводненията, като това ще бъде направено от следствието. Десет дни след наводнението в Карловско, водата в цялата община остава негодна за пиене и готвене, а употребата ѝ е позволена само за битови нужди. Електрозахранването е възстановено почти навсякъде, екипи на ВиК работят за възстановяване на водоснабдяването. От днес започна поетапна дезинфекция на улици, обществени сгради и частни дворове в селата Богдан, Каравелово и Слатина, за да не се допусне разпространение на заразни болести, съобщиха от общинския кризисен щаб.

У нас вече има ваксини, адаптирани срещу Омикрон, обявиха от здравното министерство. Адаптираните ваксини се поставят при хора на възраст на и над 12 г. най-рано 3 месеца след завършен първичен курс на ваксинация или след поставен бустер. Бустерна доза от адаптирана иРНК ваксина е силно препоръчителна за някои категории хора, които имат поне първична имунизация - като пациенти с хронична диализа, с проблеми в имунитета, трансплантирани пациенти с терапия, които потиска имунитета, онкоболни, възрастни хора, медицински персонал.

Петър Хубчев напуска Берое, предаде "Корнер". 58-годишният специалист напуска треньорския пост в старозагорския клуб и няма да води отбора в гостуването на Славия от 11-ия кръг на шампионата. Той е информирал шефовете на клуба за своето решение след победата срещу Спартак Варна, но е обмислял това свое действие от няколко седмици. Все още не е ясно дали с Петър Хубчев ще си тръгнат неговите помощници Левон Апкарян, Малин Орачев, Армен Амбарцумян и Иван Желев. Бившият треньор на националния отбор оставя Берое на десето място в класирането.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

За нов мистериозен случай на смърт на директор в руска корпорация съобщава "24 часа". Кой е той и как е починал, чуйте в новините.