С какво ще запомним този ден? 

Нидерландия изразява това, което любезните ни партньори от САЩ и ЕС лицемерно премълчават - още от коментара на журналиста Явор Дачков след отказа на Виена и Амстердам да ни допуснат в Шенген, чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете: 

Народното събрание прие решението за предоставяне на военна и военнотехническа помощ на Украйна по секретен списък. 148 депутати гласуваха "за", 46 - "против", един от "Продължаваме промяната" се въздържа. Депутатите ратифицираха и Споразумението между Министерството на отбраната на България и Украйна. Именно въз основа на това споразумение страната ни ще предостави военна помощ на Киев. Народните избраници решиха още срокът за второ четене да е съкратен до три дни. Явор Божанков, който се обяви за изпращане на оръжие в Украйна, скоропостижно изгуби мястото си в парламентарната група на "БСП за България". 

Четирима души от италиански произход, сред които бивш евродепутат от групата на Социалистите и демократите, и сътрудник в Европейския парламент, са били задържани в Брюксел по подозрение за участие в престъпна група, оказвала влияние при приемането на политически и икономически решения. Според местни медии задържаните са били финансирани от Катар и ще бъдат обвинени в корупция и пране на пари. Били са претърсени 14 адреса в белгийската столица, като останалите двама задържани са ръководител на Международната конфедерация на синдикатите и директор на неправителствена организация. Следователите са открили половин милион евро в брой. Разследването е започнало през юли.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал в категория до 61 килограма в дисциплината "кумите" в 30-о издание на международния турнир по карате "Венеция къп" в Италия. Българката постигна шест победи по пътя си до първото място, като на финала надделя над Александра Шолохова от Украйна с 5:0. България завоюва още едно отличие от състезанието, след като в категория до 55 кг Ивана Каменова спечели бронз, предаде "Корнер". 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

За пръв път от години десетки гости имаха възможност да влязат във вътрешността на паметника на връх Бузлуджа. Подробности чуйте във вечерните Podcast новини.