Какво се случи до този час?

Мъж скочи от жилищен блок в Добрич и уби възрастен човек. Скочилият е 34-годишен американец, съобщиха от районната прокуратура. Той се хвърлил от сградата, докато по улицата вървели възрастният мъж и неговата съпруга, станала свидетел на трагичната случка. Американският гражданин се приземил върху другия мъж. Дошлите на място медицински екипи установили, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.Според първоначално събраните данни младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. 

До края на седмицата ще бъдат обявено затягане на мерките срещу Ковид, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Конкретни предложения ще има след като на днешното си заседание правителството в оставка приеме нов пандемичен план. По думите на Кунчев се обсъжда задължително носене на маски в лечебните заведения, детските ясли и градини и в социалните домове у нас. Ще бъде ограничено събирането на много хора на едно място.

На 15 и 17 юли за първи път в София ще се проведе фестивалът United Kids, който ще събере на една сцена децата на България и Украйна. "Правим това, за да не спрат децата да пеят на фона на войната в родината им", казва организаторът на събитието Андрей Войников от Ситуационен център "Отворени врати за Украйна". 

"Отваряне на врата за нарушения и слагане под знаменател "кауза" - един от знаковите коментари, споделени от вас по повод днешния ни въпрос: "Нарушаване на закон, заради социална кауза. Подкрепяте ли?". Какво още написахте на нашата страница, ще разберете в края на Podcast новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Нарушаване на закон, заради социална кауза. Подкрепяте ли?" - това ви питаме днес във връзка с инициативата на човек, представящ се като Емили Йорданова, да кара тротинетка по магистрала "Хемус" с над 100 км/ч., за да се застъпи за нови законови правила, позволяващи на по-мощните тротинетки да се движат в основната пътна мрежа. 

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.