С какво ще запомним този ден?

Дори да беше с автомат, при описваната ситуация, в която младши инспектор Петър Бъчваров загуби живота си, фаталният край вероятно не би могъл да бъде избегнат - още от коментара на криминалния психолог и координатор на секторна политика "Психология, психосоциална подкрепа и грижа за психичното здраве" в ПП "Републиканци за България" Тодор Тодоров чуйте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете:

Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на Украйна като пореден неприятелски акт, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. По думите ѝ сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа се носи в пълна степен и от София.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието. Сарафов и към момента ръководи националното следствие и е заместник главен прокурор. Той нямаше конкуренция за поста, тъй като друг кандидат не беше издигнат.

От "Възраждане" са готови да разгоряват с всички политически сили, които отговорят с разбиране на позициите на партията, а именно референдум за членство в Еврозоната, предоговаряне на членството ни в Европейския съюз, да не се купуват нови американски самолети, както и страната ни да не предоставя оръжие на Украйна. Това каза лидерът ѝ Костадин Костадинов по време на консултациите при президента преди връчването на първия мандат за съставяне на редовно правителство. Държавният глава попита Костадинов дали смята, че искания от него референдум за еврото би бил легитимен, при положение, че вече сме поели ангажимент за присъединяване към еврозоната.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Кой замери с яйца крал Чарлз Трети по време на негов ангажимент в историческия град Йорк в Северна Англия? Чуйте в Podcast новините.