С какво ще запомним този ден? 

"Най-ценният подарък е да помогнеш на човек в нужда" - във вечерните Podcast новини чуйте какво още споделя Наталия Иванова, изпълнителен директор на организацията за доброволчество TimeHeroes, за състраданието на българите на фона на информацията, че докато едни гладуват, други изхвърлят тонове храна.

И още от темите, които ще чуете:  

Руската посланичка у нас се отзова на поканата за изслушване във външното ни министерство по казуса с журналиста Христо Грозев. Пред журналисти Елеонора Митрофанова заяви, че обявяването за издирване на Грозев от Русия не означава, че той ще бъде издирван по целия свят. "Министерството на вътрешните работи на България ще отправи искане за информация до руското вътрешно министерство за причините за издирването на Грозев. Той си живее там, където си живее и нищо не го заплашва. Това е още един начин да му кажем "Повече не идвай тук", уточни руската посланичка. 

Украинска ракета е паднала на територията на Беларус, съобщи държавната информационна агенция БелТА в Минск, цитирана от Ройтерс. Министерството на отбраната разследва дали системите за противовъздушна отбрана на Беларус са свалили ракетата или е имало грешка. Според властите в Минск става дума за ракета от системата С-300. Междувременно агенция ТАСС съобщи, че противовъздушната отбрана на Русия е свалила неидентифициран обект в района на Енгелс в Саратовска област. Няма заплаха за сигурността на жителите, обяви областната управа.

Талантливият български пилот Никола Цолов е само на 16 години, но от новия сезон ще кара във Формула 3 - предпоследното стъпало преди Формула 1. Тийнейджърът сътвори истински фурор в испанската Формула 4, печелейки титлата след 13 победи в общо 21 състезания. Там той караше за "Кампос Рейсинг" - тим, свързан с легендата Фернандо Алонсо, който е и ментор на Цолов. "Meчтата ми е да съм първият български пилот във Формула 1 и Алонсо ми помага да я постигна. Когато карах за неговия картинг отбор и се справях най-добре от всички, един ден ми написа дълго съобщение пo Whatsapp. Казах си, че 100 процента някой от отбора се шегува с мен, но когато се чухме на видеоразговор видях, че не е така", споделя Никола, цитиран от "Корнер". Талантът поясни, че физическата подготовка е от изключителна важност, защото по време на състезанията е необходима изключителна енергия.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Едно неочаквано предложение за брак изненада феновете на популярен български водещ и актьор. За кого става дума и казаха ли му "Да", чуйте във вечерните Podcast новини.