С какво ще запоминм този ден? 

Въпросът с изрядността на таксиметровите шофьори, а и с тяхната и на клиентите сигурност, може да се реши с едно мобилно приложение - още от коментара на Володя Домашенко, съпредседател на Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи, чуйте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете:

Полицай от Осмо РПУ е арестуван, след като предизвика катастрофа, а тестът му за наркотици на място се оказал положителен. Случаят е от 9 октомври вечерта, когато в столичния квартал "Дружба" полицаят се ударил в паркирана кола. Тестът за наркотици показал наличие на амфетамин, но полицейският служителят отказал тест за алкохол. Полицаят е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянен арест.

Oще един мач от българското футболно първенство е попаднал под радара на УЕФА като "съмнителен", но след разследване от страна на родната прокуратура не са били намерени доказателства, предаде "Корнер". Става дума за срещата между Локомотив (София) и Пирин (Благоевград) от заключителната фаза на миналия сезон, играна на 16 май в София. В БФС е било получено писмо от УЕФА, базирано на доклад от Sportsradar, в което е било отчетено, че "има ясни и неоспорими доказателства за залагания, че ходът или резултатът от този мач са били неправомерно повлияни с оглед получаване на корупционни печалби от залагания". Мачът приключва при 1:0 за "железничарите". СДВР разпитва шестима играчи на Локо и осем на Пирин, както и треньорите на отборите тогава - Иван Колев и Радослав Митревски. На 27 септември Районната прокуратура на София отказва да образува досъдебно производство по сигнала, защото установява, че няма никакви данни за извършено престъпление от общ характер, свързано с оказване на неправомерно влияние върху резултата от футболен мач.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Защо двама работници от турски произход се качиха на покрива на пететажен жилищен блок в центъра на Перник и отказаха да слязат с часове? Чуйте в Podcast новините.