С какво ще запомним този ден?

Истинската битка и окончателно разпределение на силите ще видим на местните избори през есента, макар в момента да изглежда, че целта са предсрочните парламентарни избори" - още от коментара на политолога от "Галъп" Светлин Тачев чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

БСП връща третия мандат на президента във вторник. По думите на Корнелия Нинова, са извели най-важните приоритети за България и българския народ, които съществуват в програми на всички партии.

В Германия се проведе среща на министрите на отбраната на Съединените щати и съюзниците им за съгласуване на военната помощ за Украйна. България бе представена от министъра на отбраната Димитър Стоянов. Преди срещата, украинският президент Володимир Зеленски заяви, че очаква силни решения за допълнителни доставки на оръжия от западните страни.

Левски окончателно отмени контролните си мачове срещу руски тимове от подготвителния си лагер в Дубай. Това са мачове срещу гранда Спартак (Москва), както и срещу тима на Урал, които предизвикаха остри реакции сред "сините" фенове. Голяма част от тях изразиха негодуванието от факта, че на фона на бойкота на руския футбол от цяла Европа, Левски ще играе мачове срещу отбори от страната.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Белгийската експедиция откри рядък метеорит, тежащ около 7 килограма в Антарктида. Преди да бъде анализиран химичният ѝ състав находката се размразява в лаборатория. Какъв е нейният произход, чуйте във вечерните Podcast новини.