Какво се случи до този час?

Президентът няма намерение да удължава работата на Народното събрание. Даде заявка, че ще го разпусне другата седмица. Това се случи по време на връщането на неизпълнения мандат за съставяне на правителство от ръководството на БСП. Държавният глава упрекна кабинета Петков, че оставя след себе си хаос в енергетиката, а лидерът на левицата Корнелия Нинова попита Румен Радев дали ще удължи работата на Народното събрание именно с цел да се намери решение на проблема с работата на енергийния регулатор. Той обаче каза, че очаква решението до края на седмицата.

Последно заседание на кабинета в оставка ще се проведе в ранния следобед. Министрите в оставка са заложили в дневния си ред да приемат редица доклади за работата на ведомства и съвети за миналата година, ще се допълва и списъкът с общинските пътища, за одобрение е предложена и новата Програма "Транспортна свързаност". Ще се гласува и отпускане на пари за различни министерства, също за изграждане, реконструкция и ремонти на детски ясли, детски градини и училища, както и по програмата за почивките на учениците "Отново заедно". Ще има ли прощално тържество, ще разберете във вечерните Podcast новини.

Динамо Киев сътвори голямата сензация във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, предаде "Корнер". Отборът на румънския специалист Мирча Луческу отстрани турския Фенербахче след 2:1 в Истанбул. Срещата завърши 1:1 в редовното време, а в 114-ата минута Олександър Караваев бе точен, за да донесе голямата радост на гостите. Преди първата среща, която завърши 0:0 и се игра в Полша, Динамо (Киев) нямаше официален мач в продължение на осем месеца. В следващия кръг Динамо ще играе с австрийския вицешампион Щурм Грац.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Търговците в Одрин ликуват след новината, че турският президент Ердоган разреши на българските граждани да влизат в Турция само с лични карти. Градът, любима дестинация на българите за пазар, бе залят от туристи, пише агенция IHA, цитирана от "24Родопи". Какво очакват собствениците на различни бизнеси в турския град, чуйте в новините. 

А какво ще кажете за това?

БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. Предстои държавният глава да разпусне парламента и да определи дата за предсрочни избори.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.