Защо денят започва така?

Защото днес се провежда националното външно оценяване по български език и литература. Четвъртокласниците ще отговарят на въпроси и ще пишат съчинение.

В Мароко дадоха начало на законната употреба на канабис за медицински цели.

А може би, защото уникална драма с 22 дузпи короняса Виляреал като шампион на Лига Европа.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Около 70 хиляди българи не са били уведомени, че са останали без личен лекар през миналата година. Затова сигнализира националният омбудсман Диана Ковачева по време на конференция, свързана с правата и достъпа на хората до здравеопазване. Според изнесените от нея данни над 70 от личните лекари у нас са прекратили своята работа по различни причини през 2020 година, а техните пациенти са разбрали едва след като са потърсили медицинска помощ от своя лекар. Диана Ковачева постави като проблем ангажимента на държавата да информира здравноосигурените хора при прекратяване на дейността на личните лекари.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.