Какво се случи до този час?

Президентът решил на кой да връчи третия мандат още преди скандала с "Нексо" и проверките в компанията, както и свързването ѝ с лица от "Демократична България", не било в основата на неговото решение. Това коментира Румен Радев пред журналисти, като отново повтори, че БСП е показала, че може да влиза в коалиции и да управлява с идеологически опоненти. 

В Беларус започва задочен процес срещу Светлана Тихановская и още четирима опозиционни активисти. Част от обвиненията срещу тях са за измама, организиране на бунтове, създаванe на екстремистка организация, заговор за превземане на властта. Всички обвиняеми са извън територията на Беларус. Тихановская живее в Литва. Започващия процес тя определи като "Шоу и фарс, което няма нищо общо със справедливостта". В интервю за агенция Франс прес, тя каза още, че не е имала достъп до съдебните документи, нито има връзка с адвоката, който води случая. Процесът може да доведе до издаването на международна заповед за арест или да ме лиши от беларуско гражданство и паспорт, каза още Тихановская.

Анди Мъри се представи точно като в най-силните години от кариерата си, макар вече да е на 35 и да продължава да играе с изцяло подменена бедрена става. 35-годишният шотландски ветеран, който носи прозвището "сър" заради трите си титли от Големия шлем, сътвори първата по-сериозна изненада на Australian Open, отстранявайки в петсетов епос Матео Беретини (Италия) - поставен под №13 в основната схема.

"Добре де, аз сега карам само с крадена нафта. Как мога да се възползвам от отстъпката и да бъда подпомогнат?!?" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Ваучери за по-евтино гориво, дори да нямате автомобил. Ще се възползвате ли?".

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

40 българи са се сдобили с Lamborghini през миналата година, а 38 са станали горди собственици на Ferrari. Българин се е сдобил и с чисто ново Bugatti, а други трима са отделили най-малко 1 милион лева за нов Rolls-Royce. Какви други коли си купиха сънародниците ни през изминалата инфлационна година, чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Ваучери за по-евтино гориво, дори да нямате автомобил. Ще се възползвате ли?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Да. Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.