С какво ще запомним този ден?

"Да наричаш "модел" управление, което е разписано в Конституцията, е манипулативен и евтин трик - още от коментара на д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски", чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Oт "Има такъв народ" започнаха подписка за свикване на национален референдум, чрез който народът да каже иска ли президентска република. Въпросът в допитването е формулиран така: "Подкрепяте ли провеждане на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република?".

2432 лева са нужни на семейство с едно дете, за да може да преживява месеца. За година издръжката на живот се е вдигнала с 366 лева, показват данни на КНСБ. Според тях издръжката на един работещ за последното тримесечие на миналата година е стигнало 1351 лева, което е скок с 2,4% на месечна база и със 17,7% на годишна база. Изводът е, че българинът обеднява, коментира пред журналисти главният икономист на синдиката Любослав Костов.

През целия Australian Open Новак Джокович стряскаше своите фенове и сънародници с куцане, намеси на физиотерапевт и гримаси, но той продължава перфектния си ход в турнира. Сърбинът разби последния австралиец в надпреварата Алекс де Минор с 6:2, 6:1, 6:2 и по този начин се класира за четвъртфиналите с един загубен сет, предаде "Корнер".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Поп иконата Мадона е обвинена в трафик на хора и сексуална експлоатация на деца. Откъде идват обвиненията - чуйте във вечерните Podcast новини.