С какво ще запомним този ден? 

Българските управници се хвалят с постиженията на българската наука, когато им отърва, а през повечето време я държат "во чрево адово" - още от коментара на езиковеда от Българската академия на науките проф. Ана Кочева ще чуете в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете:

Газът през ноември ще бъде с 47% по-евтин отколкото през октомври, реши енергийният регулатор. Така общественият доставчик "Булгаргаз" ще продава природен газ на цена от 123,01 лева за мегаватчас. За миналия месец цената му беше малко над 233 лева. Значително по-ниската цена се дължи на конкурентните ценови условия по дългосрочния договор с Азербайджан, обясниха от Комисията за енергийно и водно регулиране. Парното и топлата вода също не се очаква да поскъпнат от 1 януари.

Технически проблем извън ядрената част е наложил спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" след ремонта. Реакторът е в нормален режим и няма никаква опасност за промяна в радиоактивния фон. Това увери на пресконференция служебният министър на енергетиката Росен Христов, който, заедно със заместник-министъра на енергетиката и директора на Българския енергиен холдинг, посети централата заради проблема в блок 6.

Левски излезе с официална позиция с призив за изборен конгрес на Българския футболен съюз. "Сините" искат радикални мерки за оздравяването и развитието на родния футбол, като призовават настоящото ръководство на централата да обяви дата за конгрес в началото на следващата година, предаде "Корнер". От клуба определиха настоящия футболен съюз за "пропит от зависимости и корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво". "Сините" искат освен реформи, кандидатите да оглавят БСФ да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да бъдат оповестени предварително изискванията за прозрачен и честен избор, за да бъдат признати безусловно резултатите.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

В Деня на народните будители тялото на 28-годишен учител по психология беше намерено край блок в района на автогарата в Кърджали. На какво се дължи смъртта на младия мъж, когото съседите определят като "възпитан, тих и притеснителен", чуйте в Podcast новините.