С какво ще запомним този ден? 

"Евтин популистки номер и опит за внушение за чист национален облик" - в Podcast новините ще чуете как рекламистът и PR експерт Радослав Бимбалов определи идеята на Стефан Янев да направи политически борд, който да е морален коректив на бъдещите депутати от политическия проект "Български възход". 

И още от темите, които ще чуете:

Завърналата се вода в Своге все още не е годна за пиене, търсят се алтернативни източници, за да не се стига до подобна ситуация. Нивото достига до 448 литра в секунда, заяви за БТА заместник-кметът на общината Илия Богданов. Очаква се РЗИ да се произнесе кога водата ще може да се ползва като питейна. А от общината в Своге са обезпокоени, че нямат алтернативен вариант, ако отново се окажат в същата ситуация. В тази връзка вчера хидригеолози са посочили къде може да бъде направен сондаж, който да осигури вода за града и трите села. Богданов заяви, че пробно е изграден кладенец и днес продължават проучванията за търсене на алтернативни водоизточници в бъдеще.

До дни ще заработят денонощни пунктове за медицинска помощ в курортите Златни пясъци и Слънчев бряг, обяви здравният министър д-р Асен Меджидиев. Незапочнали ремонти на спешните отделения, въпреки спечелените обществени поръчки или спрени такива, тъй като строителите имат претенции заради поскъпването на строителни материали, ток и други консумативи - това е установила негова проверка в четири болници, намиращи се в Стара Загора, Сливен и Бургас. Пред журналисти той обясни, че програмата за ремонт е започнала отдавна, но в последната година е неглижирана, и ако не продължи, може да се наложи да връщаме пари.

Мирела Демирева се класира за финала на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен, предаде "Корнер". Софиянката завърши четвърта в квалификационна Група А, след като първо преодоля височината 178 сантиметра, а след това и 183 сантиметра. Тя имаше проблем на 187 сантиметра, като не успя да преодолее височината от първия опит, но се справи при втория. Така тя е сред 13-те финалистки, като всички успяха да преодолеят метър и 87 сантиметра. Финалът на високия скок при жените е в последния ден на Европейското - в неделя вечерта.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Министърът на отбраната забрани на военнослужещите да консумират алкохол и употребяват наркотици по време на служба. Какво още предвижда заповедта, чуйте в новините.