Какво се случи до този час?

1351 лева е "чистият" месечен доход, с който един работещ, който живее сам, трябва да разполага, за да се издържа. За тричленно семейство от двама възрастни и едно дете до 14-годишна възраст сумата е 2432 лева - това сочат най-новите данни на КНСБ за четвъртото тримесечие на 2022 г. Доходът, необходим за издръжка, нараства с 2,4 на сто спрямо третото тримесечие на миналата година и с близо 18 процента на годишна база, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова страните членки на Европейския съюз да продължат преговорите за използване на конфискувани активи на руската централна банка на стойност 300 милиарда долара за възстановяването на Украйна. Според него нараства мащабът на разрушенията в разкъсваната от война страна. Разходите за реконструкция и възстановяване на Украйна бяха оценени през миналия септември на малко под 350 милиарда евро от Киев, Брюксел и Световната банка. Необходимата сума вероятно продължава да нараства, тъй като ежеседмичните руски ракетни атаки и атаки с дронове повреждат критична гражданска инфраструктура като електроцентрали и жилища.

Андрей Рубльов и младият суперталант Холгер Руне бяха автори на един от най-вълнуващите епизоди на тазгодишния Australian Open. Руснакът спечели осминафинална битка по възможно най-драматичния начин - с финален тайбрек. Рубльов триумфира след 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6, като мачът не беше от най-високо качество, но на финалния сет и тайбрек бяха много драматични. Там Рубльов спечели с 11:9 точки. За Рубльов идва най-тежката задача - да преодолее четвъртфинал в Шлема за първи път в кариерата. Той има шест поредни загубени мача на тази фаза, включително два през миналата година.

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

53 българи са сред първите кандидати за носители на нова категория световен рекорд - "Най-голяма група от хора в света, изкачили Килиманджаро заедно". На кои двама българи е идеята, чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Мислите ли, че политиците прехвърлиха своята отговорност на президента?" ви питаме днес. До този момент превес има отговорът "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.