Какво се случи до този час?

"Служебният кабинет е заварил държава на пауза, но е подобрил координацията и комуникацията между институциите, а с цялостната си дейност е променил живота на хората към по-добро", каза в началото на отчета си относно свършената работа до момента служебният премиер Гълъб Донев. Той отчете като успех и добрата организация на изборите и припомни, че това е най-дълго управлявалото временно правителство, което не е имало 100 часа кредит на доверие.

Франция се готви за общонационална стачка. Синдикатите в страната протестират срещу готвената пенсионна реформа.Плановете на правителството са възрастта за пенсиониране да бъде повишена от 62 на 64 години, а необходимите години трудов стаж за пълна пенсия да станат 43. Очаква се десетки хиляди хора да се включат в стачните действия, заради което един на всеки 5 полета на летище Орли няма да излети. В Париж ще се движат единствено две линии на метрото, които са без водач. Нарушения ще има и при железопътния транспорт в цялата страна. Затворени са и голяма част от училищата.

Григор Димитров продължи с перфектното си представяне и вече е в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Българинът победи Ласло Джере от Сърбия с убедителното 6:3, 6:2, 6:0 за само 93 минути игра.Така без да е загубил сет и показващ страхотна игра, Димитров продължава към третия кръг на турнира, където всички очакваме голям сблъсък срещу Новак Джокович, стига по-късно днес сръбският шампион да успее да се справи със съпротивата на Енцо Кукар от Франция. Днес играта на Григор бе близо до перфектна. Той сервираше чудесно, влизаше и в дълги разнообразни разигравания, а в играта му личеше настроение. Това, примесено с многото грешки от страна на неговия опонент, доведоха мача до този логичен и изразителен изход в полза на българина.

"Здравето е стока, за който може да си плаща. Останалите да четат Дарвин" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Срещу по-висока такса при джипито ще очаквате ли и по-качествен преглед?". 

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Италианската полиция иззе 1 тон кокаин, който е бил скрит в дъното на кораб, акостирал на пристанището на Савона. Наркотиците са били открити от водолази от отдела за морски операции. Дрогата е пристигнала с търговски кораб, плаващ от Южна Америка под флага на Хонконг. Чуйте от кои групи се разпространява наркотикът в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Срещу по-висока такса при джипито ще очаквате ли и по-качествен преглед?" ви питаме днес. До този момент превес има отговорът "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.