Какво точно е животът?

Според режисьора и актьор Димитър Узунов животът е "нещо, което расте, се променя, има начало и край", като краят е "началото на нещо по-съвършено от нас".

Изкуството е именно опит за постигането на съвършенство. Такъв тип съвършенство цели проекта Please, ASK! чрез обединяването на науката и изкуството. В него участват артисти и учени от Унгария, Чехия, България, като всеки екип представя постановка на различна научна тема.

Екипът на Димитър посвещава проекта си на тема астробиология - науката за живот в Космоса. В постановката участват още д-р Владимир Божилов - астрофизик и Милена Георгиева - професор по молекулярна биология към БАН. В постановъчния екип са и Никола Груев - Котарашки, Никола Налбантов - сценограф и графичният дизайнер Елена Гамалова.

Арте Урбана Колектив е основан от Димитър Узунов и Ралица Асенова през 2016 г. и е координатор на проекта Please, ASK! Чрез него България участва в инициативата.

Една от целите на спектакъла, с който екипът на Димитър Узунов ще участва в проекта, е да бъде артистичен, забавен и не на последно място да подкани младата публика да задава въпроси, да бъде инициативна.

Според Димитър отговорността за бъдещето пада върху младите поколения и е важно да бъде привлечено тяхното внимание чрез подобни проекти.

Чуйте още по темата в аудиото!

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic

Източник: iStock by Getty Images, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg