С какво ще запомним този ден? 

"Не виждам как успели бизнесмени, с леви идеи и десни политики, ще намерят обединяваща кауза, дори в името на лявото, което ги е създало като политици" - още от коментара на политолога доц. д-р Мария Пиргова за обединението "Лява България" чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Народните представители приеха на първо четене удължаването на бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Здравната каса и Държавният бюджет. Това стана със 127 гласа "за", само двама "против" и 90 "въздържали се". Според ресорния министър Росица Велкова настоящата финансова рамка може да действа до юни. Основният спор беше дали е необходимо да се приема удължителен закон, или кабинетът трябва да внесе редовен бюджет. За нов законорпоект са от "Продължаваме промяната" и БСП, според които в противен случай ще има замразяване на доходите. От ГЕРБ-СДС защитиха решението на кабинета за удължителния закон, защото според тях така няма да се стигне до прекомерни харчове, а политиката по доходите ще бъде решена от ново редовно правителство, когато и да е това. От "Възраждане" пък обявиха, че ще се въздържат от подкрепата на бюджета, защото смятат, че разходите не са разпределени правилно.

Открити са лодката и греблата на двамата рибари, изчезнали в Мандренското езеро в неделя вечерта. Надуваемият плавателен съд е без видими нарушения. Плавателният съд е намерен на брега на езерото на около километър и половина от предполагаемото място, където са влезли рибарите. Извършва се оглед на брега, но до момента следи не са открити. Издирвателните действия продължават с участието на водолази.

Отиде си големият спортен журналист Атанас Станкушев, предаде "Корнер". Той е автор на емблематичните книги "Майстори и голмайстори" и "Върхът е само за един", както и на биографията на легендарния футболист и треньор д-р Стефан Божков. Написал е стотици статии за най-популярната игра, останали като еталон в професията. Взел е интервюта от всички най-добри футболисти у нас, а с много от тях бе и близък приятел.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

На последна инстанция лидерът на БСП Корнелия Нинова загуби дело срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. За какво беше искът? Чуйте във вечерните Podcast новини.