Защо денят започва така?

Защото днес ще бъде връчен последният възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. И БСП ще откажат да направят кабинет.

Изтича крайният срок за деклариране на доходите от миналата година.

А може би, защото Манчестър Сити погреба парижките мечти и е на големия финал в Шампионската лига.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Очаква се днес здравното министерство да отмени ограничението за провеждане на семейни празненства, заложено в последната заповед, с която се разхлабиха мерките у нас, малко преди великденските празници. То предвижда не повече от 15 души на сватба, кръщене или друго семейно събиране, включително и на погребение. След поредица от телевизионни репортажи, в които хората се възмущаваха, че могат да съберат приятелите си в заведение, макар и при други ограничения, но не и на сватбата си, ресорният министър в оставка Костадин Ангелов обясни, че това е техническа грешка и тя ще бъде отстранена в първия работен ден след празниците.

А като стана дума за заведения, от седмица насам право да работят имат баровете, дискотеките и нощните клубове.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.