С какво ще запомним този ден?  

Политика не се прави без емоции и сърце, макар в момента именно емоциите да пречат на седемте партии в парламента да се разберат за устойчиво мнозинство" - още от коментара на политическия PR експерт Нидал Алгафари чуйте в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете:

Работният ден на депутатите започна със спор за седмичната програма на Народното събрание и в крайна сметка заседанието приключи без приет правилник. Предложението на "Продължаваме промяната" за удължаване на заседанието до окончателно му гласуване беше отхвърлено. Следващото заседание е утре, когато депутатите ще започнат с обсъждане на предоставянето на военна помощ за Украйна. Днес парламентарните комисии по отбрана и външна политика подкрепиха проекторешенията на ГЕРБ-СДС и на "Демократична България", свързани с отпускането на оръжие, като "против" бяха от "Възраждане" и БСП. Партиите на Корнелия Нинова и на Костадин Костадинов имат сходни позиции и по темата за Еврозоната. Според "Възраждане" и БСП страната ни не е готова за тази крачка, като и двете партии се позовават на доклад на БНБ. Що се касае до бюджета, от ПП поискаха нов, ГЕРБ и ДПС се обявиха "против" това, а левицата поиска изменения по стария.

Русия възобнови участието си в сделката за износ на зърно и селскостопанска продукция от украинските пристанища, обяви руското министерство на отбраната. Това се случва след като със съдействието на ООН и на Турция руската страна е получила писмени гаранции, че Украйна няма да използва хуманитарния коридор за водене на бойни действия срещу Русия. Москва се оттегли от споразумението след като в края на октомври базирани в пристанището на Севастопол кораби на руския черноморски флот бяха подложени на нападение с бойни дронове, за което Русия обвини Украйна и Великобритания.

Капитанът на Байерн (Мюнхен) и немския национален тим - Мануел Нойер, направи шокиращи разкрития за здравословното си състояние, предаде "Корнер". Вратарят разкри чрез профила си в социалните мрежи, че е страдал от рак на кожата на лицето, заради което е трябвало да се подложи на три операции. Разкритието му дойде като част от реклама за козметика за кожа, в която участва с бившата №1 в тениса Анджелик Кербер. Още преди година медиите в Германия се усъмниха за проблем с вратаря, защото след кратко отсъствие от терените той се появи с белег на лицето. Оптимистичените новини са думите на Нойер, който говори за заболяването като за отминало, но въпреки това участието му на Световното първенство в Катар остава под въпрос.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Пет лъва предизвикаха паника, след като избягаха от местообитанието си в зоологическа градина. Къде се случва това, чуйте в Podcast новините.