Какво се случи до този час?

Затегнаха мерките в три области, които са в тъмночервената зона по разпространение на COVID. Без масови събирания в Сливен, Перник и Видин. Учениците в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица минават на редуване между онлайн и присъствено обучение, в малките населени места всички продължават присъствено.

Пътните фирми блокираха центъра на София с тежка техника. Поискаха оставката на министър Виолета Комитова и заплашиха държавата със съд за неплатени, по думите им 900 милиона лева. Председателят на Управителния съвет на браншовата камара "Пътища" Стефан Чайков изрази надежда, че премиерът ще се намеси и ще възстанови диалога с тях.

Ще има ли развитие по разследването на инцидента с кораба "Vera Su", ще разберем в близките часове. Очаква се следствените действия да продължат на самия плавателен съд, предаде БТА. Според административния ръководител на Окръжната прокуратура в Добрич Радослав Бухчев, ако метеорологичното време позволява, на кораба ще се качи поне един следовател от Националната следствена служба. По думите му разследването ще провери оповестителните системи на кораба - дали работят или не, и други факти и обстоятелства, свързани с инцидента.

 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Точно в 20 часа снощи приключи националното преброяване на населението. Резултатите показват, че са преброени 82% от населението, но към момента не може да се каже колко точно са преброени, каза пред БНТ Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт. Желателно е получилите код при електронното преброяване, да го изпратят на специалния имейл на НСИ, обясни още председателят на института.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Снимка: Dir.bg