С какво ще запомним този ден?

От раздора между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" печелят ДПС, Иван Гешев, старият модел и строителните фирми. Партията на Слави Трифонов е инженерен проект и марионетка, която отново изпълнява ролята си, дори без самите те да са го замисляли - още от коментара на политолога доц. Мария Пиргова ще чуете в Podcast новините.

И още от темите в днешния петък:

Кирил Петков предлагал "светло бъдеще" на депутати от "Има такъв народ", твърди Тошко Йорданов. Премиерът излезе с видеобръщение, че ще продължи да се среща с народни представители заради бюджета и за подкрепа на кабинет на малцинството.

Природният газ поевтиня с 13 процента. Цената е по-ниска и от тази за април, което доказва, че осигурените доставки на втечнен газ са реална алтернатива на едностранно прекратения от "Газпром" договор, твърдят от енергийния регулатор. Оттам уверяват, че за българските битови потребители, индустриалните клиенти, както и за топлофикациите са осигурени всички необходими количества природен газ.

След равенството на националите ни с Гибралтар Димитър Бербатов отново поиска оставката на ръководството на БФС. Голмайстор №1 на националния отбор призова за свикване на конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС. 

"След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. Единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна и професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, друга визия и отношение към управлението на футбола. Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола и децата ни", каза във видео обръщение Бербатов.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Учени откриха останки от най-големия досега сухоземен динозавър в Европа. Те са намерени на остров Уайт в южната част на Англия, съобщи "Би Би Си". А как е изглеждал динозавърът, чуйте в Podcast новините.