С какво ще запомним този ден? 

При формулирането на минималната работна заплата за 2023 г. да се вземе като база първото полугодие на тази година - още от коментара на икономиста от КНСБ д-р Любослав Костов, както и на Петър Ганев от Института за пазарна икономика, чуйте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете:

Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на газовото дружество "Булгаргаз" за да стабилизира то финансовото си състояние и да има средства за осигуряване на доставките на синьо гориво през зимата. Това обяви преди заседанието на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев. Все още няма информация за условията за отпускане на кредита и за сроковете на връщането му.

Държавната агенция "Национална сигурност" е влязла в търговската оръжейна фирма "Кинтекс" за изземване на документи и информация за плащания на дружеството във валута, съобщи във Фйсбук бившият изпълнителен директор на държавната компания Александър Михайлов. По думите му това става след като е разказал в национален ефир за източване на "Кинтекс", като чрез измамна схема само от началото на седмицата били платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай. Според Михайлов това е и причината бившият министър на икономиката Корнелия Нинова да го уволни. "Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети", казва уволненият директор на оръжейната компания.

Дербито от шестия кръг на Първа лига между Лудогорец и Левски бе отложено, предаде "Корнер". Новината бе официално оповестена от Спортно-техническата комисия към БФС, а първоначално мачът бе насрочен за неделя от 21 часа в Разград. Левски и Лудогорец вече отлагаха срещи от шампионата, като всички очакваха това да се случи и с дербито помежду им, а причината е европейското участие на двата тима. Парадоксът е, че покрай всички отлагания на мачове от Първа лига, няма яснота и кога ще се играе още един мач между тези два тима - този за Суперкупата на България. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Коалицията ГЕРБ-СДС за пореден път се регистрира първа в Централната избирателна комисия. Направи го на 11 август в 11 часа. ЦИК ще приема документни за предстоящите предсрочни парламентарни избори до 17 часа на 17 август.