С какво ще запомним този ден?

След енергийната клопка, заложена от кабинета Петков, президентът може би ще трябва да избере по-малкото зло: преговори с руския "Газпром" и обвинения, че е "слуга" на Путин - още от коментара на политическия и икономически анализатор Кузман Илиев очаквайте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Последният ден на 47-ото Народно събрание завърши с декларации. Такива не направиха единствено от групите на ДПС и БСП. Последното заседание беше закрито от заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов. По-интересните заявки, които дадоха политически сили в залата и извън нея - от ИТН обявиха, че ще се явят на предсрочните избори самостоятелно. От "Продължаваме промяната" отново наблегнаха върху темата за корупцията, като заявиха, че в парламента не са били намерени достатъчно нейни врагове. От ГЕРБ определиха управлявалата досега коалиция като аматьори.

От 1 август бургазлии ще плащат по 4 лева и 39 стотинки за кубик вода. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране днес. За услугата във Враца ще се плаща 3 лева и 74 стотинки.

Медии в Скопие поискаха наказание за ЦСКА заради враждебни скандирания на българските фенове на снощния мач в София. Край Вардар са категорични, че играчите на Македония Гьорче Петров са били посрещнати враждебно у нас. А именно - феновете на ЦСКА скандирали "Българи!" по адрес на гостите. Според медиите, Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да се заеме сериозно с българския клуб, по подобие на Фенербахче. Турският гранд бе наказан от УЕФА заради скандирания от феновете "Владимир Путин!" по адрес на играчите на украинския Динамо (Киев).

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Военното министерство на Република Северна Македония потвърди, че страната е дарила на Украйна трето поколение танкове, съобщи МИА, цитирана от БТА. Подробности чуйте в новините.