С какво ще запомним този ден? 

"Нормалната такса, която би трябвало да има и възпираща роля за ненужно потребление на медицински грижи, трябва да е между 4 и 5 лева" - още от коментара на председателя на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

В Пловдив три деца пострадаха след като дърво се стовари върху пейка и ги рани. Момичетата на възраст 12-13 години са приети в болница, за щастие без тежки наранявания - едното е с контузии на таза, а другите две с контузия на главата. След като поривите на вятъра достигнаха скорост над 140 км в час и нанесоха редица щети, обхватът на бедственото положение във Враца бе разширен и в него бяха включени градът и населените места. Нарушен бе и транспортът в София. 

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев каза пред БНР, че партиите, с които "Националното движение за стабилност и възход" би си партнирало, ако влезе в следващото Народно събрание, са "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Той е категоричен, че НДСВ няма как да седне да разговаря с ГЕРБ. В същото време Тома Биков от партията на Борисов, отново пред националното радио, казва, че в българския политически живот се оформят два проевропейски центъра - ГЕРБ и ПП. "Новите контури на политическата система се изразяват в двублоковост. Този процес тече от години и сега намира своя политически израз в по-либерален и по-консервативен център". В блока около ГЕРБ-СДС Биков вижда "по-консервативно настроените избиратели, хора, които имат по-локален инстинкт и са скептични към авантюризма и непрестанния прогрес". Това ще бъде разделението, а тепърва предстои различните формации да се самоопределят спрямо него, казва още Тома Биков.

Новак Джокович ще се изправи срещу Григор Димитров в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт след победата с 3:1 сета на сърбина над 191-ия в света Енцо Куако. Победата обаче дойде доста по-трудно от очакваното и в мач, продължил над три часа. Причината за проблемите на Джокович бе травмата в лявото бедро, което измъчваше сърбина, а дадени моменти сериозно затрудняваше движението му. Проблемите на деветкратния шампион бяха толкова сериозни, че вероятно при друг опонент, а не 191-ия в света, той спокойно можеше и да изгуби мача. Но Джокович се измъкна от трудната ситуация и си осигури мач срещу Григор Димитров, който ще е в събота.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Медиите в България са зависими, има много празноти в правилата за хората, заемащи висши държавни длъжности, а правосъдието е неефективно, гласят част от изводите в доклада на Групата на държавите срещу корупцията към Съвета на Европа. Дотук ли свършват негативните оценки за страната ни? Чуйте във вечерните Podcast новини.