С какво ще запомним този ден? 

"От тази сутрин войната влезе в домовете на руснаците вече през прага им, не само през телевизора, откъдето слушат пропагандата на Кремъл. Представете си как на фронта отиват бащи, синове, братя! Това е съвсем друга битност на онова, което Владимир Путин продължава да нарича военна операция. Появиха се и съобщения за трескаво купуване на еднопосочни билети от страна на руснаци" - още от коментара на вицепрезидента на Атлантическия клуб в България и бивш посланик Елена Поптодорова чуйте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете:

Министерският съвет одобри нов Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за изминато разстояние, а именно толтакса, и отмени предишния списък от 2020 година. В него са включени и второкласните пътища, съобщиха от Министерски съвет. С новия списък се прецизира и актуализира информацията за толсегментите на автомагистралите, пътищата първи и втори клас, които са обособена част от трасетата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, по които се събира толтакса.

Не бяха потвърдени съмненията за инфаркт на 60-годишния шофьор на автобуса, който вчера катастрофира в столичния квартал "Младост" 2. Не са били установени и увреждания на мозъка, съобщиха от болница "Света Анна", където мъжът беше настанен. Оказва се, че в момента на инцидента водачът временно е загубил съзнание. Освен него, в "Света Анна" бяха приети 75-годишен мъж и жена на 65 години с порезни рани и охлузвания, без опасност за живота. Тази сутрин всички са били освободени за домашно лечение. Двете жени и дете, които бяха настанени в "Пирогов", също са изписани след подробни прегледи и изследвания. 

Ракета №1 на България Григор Димитров е заявил участие за турнира в зала в шведската столица Стокхолм от категория 250, предаде "Корнер". Надпреварата ще започне на 17 октомври и е най-успешната в кариерата на Димитров, като там той спечели първата си титла от Тура през 2013 година, а освен това игра финали през 2014 и 2017 година. Българинът през следващата седмица ще играе на Sofia Open в зала "Арена Армеец" за първи път от 2017 година, когато спечели трофея при дебюта си в надпреварата от сериите АТП 250 в българската столица.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Кралицата на Дания Маргрете II, която присъства на погребението на британската кралица Елизабет II в Лондон, е дала положителна проба за COVID-19. Какво следва сега? Чуйте в Podcast новините.