С какво ще запомним този ден?

При наличие на притогрипни ваксини, не е късно човек да се имунизира и сега, стига да е здрав. Грипът настъпва с по-остро начало, по което можем да го различим от Ковид - чуйте във вечерните Podcast новини още от коментара на ръководителя на националната референтна лаборатория "ГРИП и Остри респираторни заболявания" проф. д-р Нели Корсун.

И още от темите, които ще чуете:

България няма да въвежда ограничителни мерки срещу Covid-19 спрямо пристигащи от Китай, съобщиха от здравното министерство. Оттам посочиха, че въпреки значителното увеличение на заразените в азиатската държава, не се очаква това да повлияе на епидемичната ситуация в европейските държави, предвид по-високия имунитет на населението и смяната на вариантите на вируса.

На площад "Свети Петър" се проведе траурната церемония за почетния папа Бенедикт 16-и. В двучасовата литургия взеха участие над 4000 кардинали, епископи и свещеници. 

Германската легенда в алпийските ски Рози Митермайер почина на 72-годишна възраст след тежко заболяване. От семейството на двукратната олимпийска и трикратна световна шампионка съобщиха, че тя е "си е отишла спокойно в съня си, обградена от близките си".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

В началото на февруари българската публика ще види премиерата на филма "Баншите от Инишерин" на режисьора Мартин Макдона. Лентата е сред фаворитите за Оскар. На фестивала във Венеция продукцията отнесе престижните награди за най-добър сценарий на Макдона, както и за най-добра мъжка роля на Колин Фарел. Чуйте филмът започва неочаквано за нас, българите, във вечерните Podcast новини.