С какво ще запомним този ден? 

"За машините чухме аргумент, макар и недоказан, че бабите ги било страх от тях, страх ги било да не се изложат и т.н. Добре, но бабите и от Обществения съвет към ЦИК ли ги е страх?" - още от коментара на Стоил Цицелков от Европейската асоциация за защита на човешките права - България, член на Обществения съвет към Централната избирателна комисия, чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник, който изчезна на 11 ноември в планината Голо бърдо. Полицията продължава издирването, а бащата Александър Цветанов обяви награда от 100 000 лева за този, който доведе сина му при него. Що се касае до другото 12-годишно дете, което изчезна за няколко часа, се оказа, че то се е самонаранило. Сирийското момиче от Болярино прекарало всички часове извън дома в постройката, в която бе намерено - близо до дома на семейството. При разпита показанията му за самонараняване съвпаднали и със самите наранявания. Не се съобщава причината, както и не е изключено тази версия да се промени, обясни наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев.

На 82 години почина легендарната телевизионна водеща Анахид Тачева - едно от любимите лица на Първа програма на Националната телевизия от 1962 година нататък. Първият ѝ съпруг е актьорът Коста Цонев, за когото се омъжва през 1958 г., от който брак се ражда Димитър Цонев. След това се омъжва за бизнесмена Васил Тачев, с когото имат три деца. Първородният ѝ син Димитър Цонев почина през 2016 г. 

Twitter съобщи на служителите си, че офис сградите на компанията ще бъдат временно затворени. Илон Мъск не изтъква причина за решението си, но споделя, че сградите ще са достъпни през новата седмица. Информацията идва на фона на все по-големия брой напускащи и уволнени работници. Причина за това е призивът на милиардера служителите да се съгласят на "дълги часове работа с висока интензивност" или да си тръгнат от новата му компания. По-рано този месец Twitter съобщи и че съкращава около 50% от работната си сила. Според новите данни, от социалната мрежа ще си тръгнат много повече. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Според руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова страната ни губи от своята прозападна ориентация, Западът е "изнасилил" Югославия, а западната "система на доминация, основана на "правила", неизбежно водела до война. Още от възгледите на Митрофанова чуйте в Podcast новините.