Какво се случи до този час? 

Потенциално опасни горещини в цялата страна - не тръгвайте без вода и избягвайте следобедните часове на открито. 

Ден на траур в памет на военния пилот майор Терзиев. Близки и приятели го изпращат в последния му път.

"Делта щамът на COVID-19 мотивира ли ви да се ваксинирате?" ви питаме днес. Коментарите си по темата може да ни изпратите на [email protected] 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни вSpotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Нова COVID вълна у нас ще има, тъй като индийският щам се разпространява по-бързо, категорични са експерти. За да се избегне, или поне да се намали силата ѝ, те съветват да се ваксинираме преди есента. Според проф. Илко Гетов, който е представител на България в Европейската агенция по лекарствата, това е въпрос на национална отговорност. Пред БНР той казва, че ваксините са ефикасни срещу всички известни досега варианти. Доц. Любомира Николаева-Гломб, вирусолог от Националния център по заразни и паразитни заболявания, съветва вниманието ни към вируса да продължи да бъде изострено, защото няма научни данни, показващи, че той протича по-леко. А директорът на центъра проф. Ива Христова препоръчва и поставянето на трета доза ваксина преди есента, ако се установи слаб имунен отговор на COVID при вече имунизирани или преболедували. 

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.