С какво ще запомним този ден? 

Няма политическа логика и легитимност с втория мандат да се състави редовно правителство, защото "Продължаваме промяната" е партията, която изгуби доверието на избирателите и изгуби съответно и изборите - още от коментара на д-р Борислав Цеков, председател на Управителния съвет на Института за модерна политика, чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Прокуратурата протестира наказанието на Кристиан Николов от 9 години затвор за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков и делото се прехвърля във Върховния касационен съд. Държавното обвинение даде Николов на съд за причиняване на смърт при катастрофа при евентуален умисъл. Софийският градски съд осъди Кристиан Николов на 9 години затвор, като прие, че катастрофата е по непредпазливост. От държавното обвинение протестираха, като поискаха присъда по по-тежкия текст - за евентуален умисъл, и размера на наказанието да бъде увеличен на 15 години затвор, но Апелативният съд потвърди изцяло присъдата на градските съдии. Сега на ход е Върховният касационен съд.

Гранични полицаи спасиха премръзнали баща и син край Драгоман. Става дума за нелегални мигранти, идващи от Сирия, открити на пътя между село Габер и Драгоман. Детето - момче на 9 години, е било босо. Оказана им е първа медицинска помощ и са откарани в "Пирогов", където е установено, че са с първа и втора степен на измръзване. Граничен полицай лично донесъл дрехи и ботуши от своите деца, които дал на момчето. Предполага се, че бащата и синът са били изоставени в района от трафиканти. Двамата ще бъдат настанени в Регионалната дирекция на "Гранична полиция" в Драгоман за последваща регистрация.

Собственикът на елитния италиански Монца Силвио Берлускони отново напомни за себе си с хитова изява. 86-годишният бивш премиер събра целия отбор, в това число и българският национал Валентин Антов, на коледно парти, където взе микрофона и с думите си предизвика бурни аплодисменти. Берлускони не се притесняваше да използва нецензурни думи и да псува, а до него приятелката му единствено сведе засрамено глава, пишат италианските медии. Ето какво обеща Берлускони на играчите на Монца: "Намерих добър треньор, който умее да мотивира отлично момчетата в отбора. Но аз трябва да им дам допълнителен стимул, защото целите се промениха. Ако преди сезона исках просто да се задържим в елита, сега имам по-високи цели, но и по-добра награда. Затова давам тук дума, че ако победим Милан, Ювентус или друг от грандовете, ще изпратя в съблекалнята на отбора автобус пълен с проститутки".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

В емоционално изказване след неуспеха на кабинета "Габровски" едно от предложенията на професора за министър - Меглена Плугчиева, която бе номинацията му за вицепремиер и министър на екологията, изрази учудване от махленското ниво, на което е слязъл диалогът в Народното събрание, разочарование от лицето, което показваме пред света с невъзможността да излъчим стабилно управление, и най-вече - учудване защо младите хора, които вижда в парламента, не искат да си говорят. Емоционалното изказване на Плугчиева чуйте във вечерните Podcast новини.