Какво се случи до този час?

"Сервизът в заведенията, или така нареченият бакшиш, трябва да се легализира, както е в повечето европейски страни, но не да се облага с данък, нито пък да става задължителен процент от сметката" - още от съпредседателя на "Българска асоциация на заведенията" Ричард Алибегов чуйте в обедните Podcast новини.

Nexo няма лиценз и не е вписан в регистрите на инвестиционните дружества, които имат право да осъществяват дейност на българския пазар. В момента криптовалутите не са признати за финансов инструмент и за тях няма регулации. Това съобщи председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов пред депутатите от едноименната комисия.

В сила от днес влиза поправка на Семейния кодекс на Словения, според която еднополовите двойки ще могат да сключват брак и да осиновяват деца, съобщават словенските медии. Законният брак в Словения вече няма да бъде само между мъж и жена, както досега, а от двама души, без значение от пола им.

Световният шампион по вдигане на тежести и рекордьор в изтласкването в категория до 81 килограма - Карлос Насар, бе осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 450 лева глоба. Присъдата означава, че Насар няма да лежи в затвора, ако не наруши изпитателния си срок, което оставя надеждите му за олимпийски медал следващото лято живи. През 2021-а той бе заловен край Поморие да шофира без книжка и след употребата на амфетамин и метамфетамин.

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Комета със зелен нюанс се очаква да бъде най-видима от Земята тази седмица. Кога за последно е минала през нас чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Ако "Гражданска отговорност" стане 600 лв, ще се откажете ли от кола?" ви питаме днес. До този момент превес има отговорът "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail podcastnews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.