С какво ще запомним този ден?  

Забавянето на мандатите е шанс за диалог и за изтъняване на поставените през последните две години червени линии, но едва ли ще се стигне до отключване на вратата за редовно правителство. Намираме се в капан, който заключва възможностите за вземане на решения, полезни за държавата - още коментара на политическия психолог проф. Антоанета Христова чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Няма да има домакинства, които да посрещнат зимата без дърва за огрев. Това увери служебният министър на земеделието Явор Гечев. По данни на ръководеното от него ведомство към момента държавата е удовлетворила 90% от заявените от хората количества дърва. Това обаче представлява 130% от миналогодишните доставки, което се дължи на презапасяване. Въпреки това, държавата ще се справи с кризата и до месец дърва ще получат всички заявили, категоричен е Гечев.

Нидерландия е изразила готовност да обучи наши пилоти да управляват Ф-16, а не да ни предостави такива самолети срещу нашите МиГ-29, ако страната ни ги даде на Украйна. Това каза в Брюксел служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Той добави, че се е срещнал с нидерландския си колега, който е потвърдил готовност за обучаване на български пилоти, но не и за размяна на самолети. Министър Стоянов е в Брюксел за заседанието на Съвета на Европейския съюз. Пред журналисти той добави, че България ще обучи 60 украинци за военни санитари. Страната ни ще участва и със състав, и с оборудване за трениране на украински военни в рамките на мисията за военна помощ на Украйна на Европейския съюз, по време на която ще бъдат обучени общо 15 хиляди украински военни. Все още се изяснява какво точно оборудване ще предостави страната ни. 

Легендарният голмайстор на "Левски" Наско Сираков обяви, че води преговори, които ще изстрелят клуба в друга орбита. Бившият национал се спря съвсем за кратко пред медиите след края на Общото събрание на акционерите на клуба, на което стана ясно, че единствената новина, свързана с ръководството, е това, че Тити Папазов е аут от Надзорния съвет. Там той ще бъде заменен от Антон Краус. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Защо млад мъж с фотоапарат в ръка обикаля София и снима млади жени и непълнолетни момичета, без тяхно желание? Чуйте в Podcast новините.