С какво ще запомним този ден?

Дейността на мнозинството от членовете на служебния кабинет на Гълъб Донев, са непознати на всеки втори пълнолетен българин. Така коментира работата на служебното правителство социологът от Алфа Рисърч Павел Вълчев за вечерните Podcast новини. Според данни от Алфа Рисърч, едва 24% са одобрили досегашния кабинет. Още от коментара на Павел Вълчев чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

След подписаният указ за разпускането на 48-ото Народно събрание Президентът Румен Радев назначи служебно правителство, в което има една промяна и тя е министърът на културата Велислав Минеков. На негово място е Найден Тодоров - директорът на Софийската филхармония. Утре предстои първото заседание на служебното правителство. Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите и трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април.

Посланикът на Норвегия в Анкара е бил извикан днес в турското министерство на външните работи заради протест, насрочен в Норвегия в петък, съобщи Ройтерс. Турция категорично е осъдила разрешението, дадено от норвежките власти за провеждането на демонстрацията, която определя като "провокативен акт", при който е предвидено поругаване на Корана. Външното министерство в Анкара е поискало от Норвегия да оттегли разрешението.

Младежкият национален отбор на България до 21 години попадна в група D на квалификациите за Европейско първенство през 2025 година в компанията на актуалния шампион Германия, Полша, Израел, Косово и Естония. Жребият за пресявките бе изтеглен днес в Нион, а квалификационната фаза ще протече между март 2023 г. и октомври 2024 година.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Двойка изостави бебето си на гишето за регистрация на летището в Тел Авив, Израел, след като е пристигнала без билет за детето, предаде Би Би Си. Двойката се е регистрирала за полет на "Ryanair" от международното летище, където вследствие се оказва, че бебето няма билет. Въпросът е бил отнесен до полицията, съобщи говорител на авиокомпанията. Според уебсайта на "Ryanair" "бебета могат да бъдат включени в резервация за полет по време на процеса на онлайн резервация". Чуйте повече във вечерните Podcast новини.