С какво ще запомним този ден?

Внимавайте с двойници на познатите сайтове, залагайте на търговци с история и не се хващайте на твърде изкушаващи оферти. Важи правилото "Ако нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно не е истина" - още от съветите за онлайн пазаруване на Богомил Николов от "Активни потребители" чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете: 

Почина полицаят, който на 22 ноември беше блъснат от каналджия след гонка с бус с мигранти на магистрала "Тракия". 51-годишният униформен се бори за живота си повече от месец след инцидента. Той беше поставен в медикаментозна кома, с тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на черепа, хематом и сериозно увреждане на мозъка. Полицаят пострада, докато с екипа и полицейския си автомобил се готвеха да се включат в преследване на бус мигрнати, чийто шофьор не се подчинил на няколко полицейски разпореждания по-рано. Задържаният впоследствие каналджия Найден Луканов в момента е в затворническата болница в тежко състояние с редица заболявания, сред които и СПИН.

Съдът в Калифорния намали от 324 на 194 мача санкцията на бейзболната звезда Тревър Бауер, който преди година и половина преби с доста сериозни последствия приятелката си, предаде "Корнер". Гражданското дело срещу него продължава и тя го съди за милиони долари обезщетение, но спортното наказание - най-голямо в историята, е вече в миналото. От днес Бауер вече има право да играе за Ел Ей Доджърс, въпреки че в следващите 50 мача няма да получава заплата. Задава се обаче нов проблем. Доджърс изобщо не са решили дали искат Тревър да играе повече в екипа на отбора, тъй като скандалът бе огромен и има опасения, че е повлиял на репутацията на клуба. Нищо чудно още днес или в понеделник да бъде обявено анулиране на договора му.

Руски политик от Санкт Петербург поиска от прокуратурата да разследва руския президент Владимир Путин за това, че е използвал думата "война", за да опише конфликта в Украйна, обвинявайки ръководителя на Кремъл, че е нарушил собствения си закон, предаде Ройтерс. Путин от месеци нарича руското нахлуване в Украйна "специална военна операция". Той подписа през март тази година закони, които предвиждат големи глоби и затвор за дискредитиране или умишлено разпространяване на невярна информация за въоръжените сили. Наскоро обаче Путин се отклонил от обичайния си език, казвайки пред журналисти: "Нашата цел не е да въртим колелото на военния конфликт, а тъкмо напротив, да сложим край на тази война".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко? 

Как жена прибра над 15 хиляди срещу лъжата, че може да излекува болен мъж? Чуйте в Podcast новините.