С какво ще запомним този ден? 

Ако в размяната на бебетата има само т. нар фактическа грешка, но не и юридическа такава, те биха могли да се върнат на биологичните родители и без дългите съдебни процедури. Това обаче трябва да се официализира и документно - още от коментара на Мария Брестничка от Националната мрежа за децата чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

В момента не се налага грипна ваканция в национален мащаб. Здравните власти се справят със ситуацията, следи се по области. Бургаска област е по-натоварена по отношение на грипното заболяване, затова е взето решение за краткосрочна ваканция за децата там, а не да минат към онлайн обучение. Това съобщиха след правителствено заседание служебните министри на здравеопазването и образованието Асен Меджидиев и Сашо Пенов. Междувременно грипна ваканция бе обявена и в основно училище "Христо Ботев" във варненското село Аврен. Утре Комисията за борба с грипа и остри респираторни заболявания във Варна ще разгледа ситуацията с нарастващия брой заболели и ще обяви налага ли се спиране на занятията и в други училища. Областният оперативен щаб в Шумен също обяви грипна епидемия в цялата област от 12 до 18 януари.

Украйна обяви аварийно спиране на електроснабдяването в южните и в югоизточните райони на страната, тъй като ниските температури и лошите метеорологични условия претовариха силно повредената енергийна система, предаде Ройтерс, като се позова на официални лица. Спирането на електроснабдяването е знак за това колко отслабена е украинската енергийна система, след като от три месеца е подложена на атаки с руски ракети и дронове. Официални лица казаха, че около 40 процента от системата е повредена, отбелязва БТА. Работниците в енергийния отрасъл полагат усилия да поправят електропроводите и да възстановят производствения капацитет след атаките, но студеното зимно време задълбочава проблемите.

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Ивков заяви, че "сините" се намират на финалната права за така жадуваната сделка за смяна на собствеността. Той не съобщи конкретни имена, но бе категоричен, че има интерес от страна на много голям международен холдинг, по всяка вероятност "Юнайтед Груп" - компанията, свързвана със столичани през последните месеци. Ивков каза и, че сделката за преминаването на Георги Миланов в клуб от ОАЕ трябва да бъде финализирана още днес, а между играч и клуб е съществувало "джентълменско споразумение", защото Миланов е помогнал на столичани в тежък момент.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Всички полети в Съединените щати бяха преустановени поради срив в компютърната система, засегнала цялата Национална система за въздушно пространство.