С какво ще запомним този ден?

Със 159 гласа "за" депутатите приеха предложението за увеличение на минималната работна заплата, която ще бъде в размер на 50% от средната такава. Тя ще се изчислява за период от 12 месеца, което включва последните две тримесечия на предходната година и първите две тримесечия на настоящата. Процедурата влиза в сила от септември 2023-та и фактически увеличението ще е от 2024 г.

И още от темите, които ще чуете:

Президентите на България и Сърбия дадоха начало на строителството на газовата връзка между двете държави на българска територия. Румен Радев определи изграждането на интерконектора като важна стъпка за задълбочаване на двустранните отношения между София и Белград. Очаква се газовата връзка, по която ще може да се пренася синьо гориво и в двете посоки, да бъде въведена в експлоатация през октомври тази година. 

Още двама евродепутати са на път да загубят имунитета си заради корупционния скандал, по-известен като "Катаргейт". Скандалът избухна през декември и вече доведе до снемането на имунитета на заместник-председателя на европарламента - гъркинята Ева Кайли. Проверяват се съмнения за корупция и търговия с влияние в полза на Катар и Мароко. 

Директорът на Australian Open Крейг Тайли засипа с похвали шампиона Новак Джокович и разкри, че няма никакви съмнения около контузията, която го тормозеше в рамките на целия турнир. Джокович имаше сериозни физически проблеми особено в първите три кръга, като движението му беше най-затруднено в мачовете с Енцо Куако и Григор Димитров.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Продажбите на нови електрически автомобили поставиха нов рекорд по пазарен дял в Европейския съюз през изминалата година. Регистрираните за първи път електрически превозни средства, работещи изцяло на батерии са продължили да растат, въпреки общия спад на автомобилния пазар в Европейския съюз. Колко електрически превозни средства и хибридни модела са в България чуйте във вечерните Podcast новини.