Какво се случи до този час?

Остра реакция на САЩ заради изказването на държавния глава Румен Радев, че "Крим е руски". В изявление, разпространено от американското посолство у нас, се припомня, че Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински. И че на срещата на върха по Кримската платформа през август всички, включително и България, са декларирали, че Крим е неотделима част от Украйна и че няма да бъдат признати руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова.

"С правомощията на президента няма никакъв смисъл той да бъде избиран. Спокойно може да се назначава от парламента. Повече смисъл има да избираме пряко главен прокурор" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Смятате ли, че президентът трябва да има повече правомощия?" Още любопитни мнения ще чуете в края на подкаст новините. 

С вота "две в едно" страната ни е спестила 40 милиона лева, каза пред NOVA News изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров. Той коментира и успеха на машинния вот. По думите му повредени на тези избори са били 38 машини, което е 0,3% от общия им брой, а това е "световен рекорд по най-малко щети на устройства". 

Коте с четири уши се превърна в интернет сензация. То е на четири месеца и живее в турската столица Анкара. Името му е Мидас - препратка към митологичния цар на Фригия, когото бог Аполон наказал с магарешки уши, разказва bTV. Причината котето да има четири уши е рядка генетична мутация.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Смятате ли, че президентът трябва да има повече правомощия?"

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Снимка: Dir.bg