Коментари - Осъдиха британски младежи за призиви към бунт чрез Фейсбук | dnes.dir.bg
назад

Осъдиха британски младежи за призиви към бунт чрез Фейсбук

Съд в английския град Честър е осъдил на по четири години затвор 22-годишния Пери Сатклиф-Кинън и 20-годишния Джордан Блекшоу за подстрекаване към размирици и вандалски действия чрез социалните мрежи в интернет.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха британски младежи за призиви към бунт чрез Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе я напрво като в средновековието-каторга или смърт за всички подсъдими!Тия законите за нищо ги нямат!То и тука се следи кой кво пише ,ама нали има свобода на словото?/не че някое слово като не уйдисва на некой олигофрем от горе няма да имате проблеми...Бате Лазар Колев нали е за това-да лови кибер престъпници ,да затваря библиотеки за угода на ТРУДА!!!"

като ги потушават сега без да премахват причините след година две ще са като сирия. да им е честито!

Най-добре е да поканим тук в България английските съдии. Разбира се след като свършат с техните мародери. Уволняваме всички наши съдии - без значение дали бил много хубав, красив или е на някакъв си на някого. ВСИЧКИ ДА СЕ УВОЛНЯТ. Само така може да има промяна в България. Разбрахте ли бе ... ОМРАЗНИ КОРУМПИРАНИ т.н. МАГИСТРАТИ. ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОЛНОТО нещо в тази държава. Даже последният бездомник е по-горе в човешката йерархия от Вас. Срам и позор .... и дано да ВИ уволнят всичките!!!

А, много бързаш с НАТО! Демонстрантите в Лондон още не са излъчили временно правителство.

преследват хората "за подстрекаване към размирици и вандалски действия чрез социалните мрежи в интернет"! Къде останаха правата на човека и свободата на словото! Прави са анонимните хакери, че социалните мрежи служат за шпионаж и трябва да бъдат хакнати.

Мдаа, а когато циганите в Красна поляна крещяха по улицата с нож в ръка "Смърт на българите" какво стана? Май мина като свобода на словото, под любезния патронаж на софийския кмет тогава Н.В. Бойко Борисов?

А кой беше министър на вътрешните работи тогава, ако може да ме подсетиш?

Длъжността на Софийския кмет не включва ръководство на полицията и на съда! Хайде, научете поне нещо и се опитайте да прочетете някой текст - примерно Конституцията, или структурата на държавната ни власт - законодателна, изпълнителна, правораздаване и сигурност - преди да бълвате тука змии и гущери срещу ББ, каквото и когато да се случи в страната! Тогавашния вътрешен министър е първият виновен за това, че имаше няколко такива случая, при единия дори беше убит професор по редки езици, световно известен учен! Вторият виновен е съдът, който не съди адекватно /пуска ги с условни!/ престъпниците, а третият - президентската институция, която накрая - ако случайно стигнат до библиотеката на затвора, - ги помилва - като дон Цеци, за да ходи да им осигурява електорат за поредния мандат!

Дамм... По форуми и телевизии се чува, че "българите са овце, защото не се вдигат да изметат тази сган" (общо казано). Питам се, едно евентуално метене, как ще се зачете от световните медии - като желание за свобода или като нарушаване на обществения ред? Може би, зависи от този, който финансира или подстрекава метенето? Всеки един протест или митинг може да бъде наречен социален, политически, демократичен, етнически, вандалщина, противодържавен и пр. според статуквото. Според мен, българите не са никакви овце, а държат на промени по демократичен начин.

Цитат: "Фенът на Ливърпул" Майкъл Шийлдс е помилван от британския министър на правосъдието Джак Стро, съобщи БиБиСи. Припомняме, 22-годишният британец излежава 10-годишна присъда за опит за убийство на български барман." Всичко това показва, че лицето Шийлдс, не е изолиран случай във Великобритания, а представителна извадка. Изводите оставям на вас.

Така си е - сигурен съм че призивът им във факе-бука не е бил за погром, а за недоволство срещу точно определени действия на официалните държавни власти, с които последните са потъпкали човешки права и отнели човешки живот! Ма то кво ли се учудваме вече - това е Европейският съюз - символът на двойните стандарти!!!

Ха, ако така се тълкува изобщо свободата на словото, то всеки може да криви линията между писане и подстрекаване.По този параграф цялото използващо интернет население на България си е за затвор.Ами неонацистките и неокомунистическите форуми - леле,какви неща пише там....до сега никой не е реагирал. Аз лично смятам,че може всеки да си пише каквото иска, друг е въпросът колко глупаци вярват на такива писания.

Един интернет акаунт може да бъде злонамерно използван! Какво става като отида в близкото кафе с интернет. Създам профила на чужд чожек и си пиша каквото искам. Пък нека после го съдят?!

Ами да, това също! Направо съм изумен как може по този "параграф" за съдят хора и то ефективно.

Какво ревете че техния съд бил за пример в сравнвние с нашия....очевидно е че правосъдието е отново за бедните: Колко бяха наказани след срива и спасяванеот на банките през 2008, който стуваше много повече на икономиката, на гражданите и на бизнеса им от тия изпочупени магазини? Какво е наказанието за Тони Блеър, който започна война в Ирак без да има каквато и да е причина за това? Къде е наказанието за ръководителите на тайните служби, които бяха написали доклад, че Ирак има средства за масово унищожение, а такива не бяха намерени в цял Ирак? Май аршина отново е двоен, и пак късия аршин се купува с пари....с много пари обаче.

Въпросът не е кой какъв е. Осъдени са за подстрекаване към размирици по фессбук. За същото нещо, примерите са пресни, в арабските страни ги изкарват мъченици на демокрацията (каквото и да означава вече това понятие по западн и американски стандарти). Очевидни са двойните стандарти и пълното лицемерие на западните страни. Заблудите трябва да се разсеят, излиза, че демокрацията в момента явно е фентъзи понятие. С малки изключения.

В Англия (и в цяла Европа) е имало размирици и бунтове и съответно осъдени, много преди да има фейсбук и интернет. По-интересен е въпросът, кой и защо се бунтува сега? И дали, вкарването в затвора на няколко души ще реши проблема и ще гарантира просперитет и съзидателен труд на всички слоеве от британското общество? Бившото американско превъзходителство Пардю съзира политически театър в България. Но, той не е български патент!

А защо арабските бунтовници са "борци за свобода", а британските са "вандали". И при арабските революции ползването на Фейсбук беше прекрасно, а в Англия се забранява. Явно при арабелите има повече свобода, отколкото при "свободния" запад.

Blind as a BAT ,a? Отвори си очите и виж нещата такива каквито са. Арабите ( каквито и да са) имат някакви политически искания към управляващите в техните държави. А тези във Англия искат да накрадат колкото се може повече лъскави неща, рушейки чуждо имущество и заплащвайки животи на обикновени хора.

Те сигурно са тръгнали да крадат, защото живеят много добре в UK. ;) Ха познай от три пъти какво ги кара да стигнат дотам!

Според мен, разликата е във: 1)възможността за избор на изразните средства на бунтарите. В Либия имат (от къде ли?) оръжие, а в Англия - само лъскави витрини. 2)бунтарите в Сев. Африка са в земите си, искат етническа свобода и независимост от арабите. Но в Англия болшинството са чужденци и не могат да имат политически искания в чужда държава.

Едно е свободата на словото, съвсем друго подстрекаване към размирици и вандалски действия.

БГ Съдът постави световен рекорд по бързина и пристрастност с делото с ЛУКОИЛ. Недостижими сме.

Гледайте какво прави фейсбука - следят те и аха кажи нещо различно и айде - арест, съд затвор. Такъв тотален шпионаж не е имало и по времето на нацизма. А вие се радвате на изкустнената свобода. Свичко се следи и контролира нема мърдане, дори и при нас започна да става така.

И ако подстрекаването не беше, чрез интернет, какво нямаше да разследват, кои са подстрекателите ли? Това си е голямо престъпление за мен. В такъв случай е оправдано дали разследване в интернет, дали чрез разпити да се открията лицата които стоят зад тези престъпления. Едно е да кажеш нещо различно, друго е да подстрекаваш неориентирани пубери да рушат, палят, разграбват. Това няма нищо общо с демокрацията. Това е посегателство над здравето, живота и имуществото на останалите хора. Ако тези същите ти бяха подпалили автомобила, магазина или жилището, сигурно сега щеше да си доволен от присъдите.

Какво искаш, като търсачките и всички антивирусни програми те следят къде ходиш из мрежата а фейсбук им дава представа за хората с които се познаваш. Пък уикилеакс насочва мисленето ти "в правилната посока". Нищо от тези услуги не се е пръкнало "от нищото" и всичко идва от едно място.

Някои от съда работят и събота и неделя без да им се заплаща.Вие едвали работите тогава

Кой ?!? Чистачите ли са тези "някои от съда", които работят и събота и неделя ? Приятелю/приятелко, водя едно дело (за съжаление). И вече 3 години целия Август съда почива, но секретарката на съставите ми казва "На практика идват след 15 Септември". Няма да коментирам. Това е от личен опит.

Какво стана със свободата на словото? И на Острова ли тя е просто мираж?

Браво, ето така трябва да действа съдебната система. Полицията им може да видя доста зор, но щом съда действа както трябва, следващ път може и да няма. Бързи присъди и то адекватни, все пак колко щети причиниха, а и застрашиха живота на хората. Нека лежат в затвора.

А защо не, и такъв съд за всички управници, довели народа до просящка тояга, самоубийства и размирици?

"Погледнете какво се случи във Великобритания - виждате какъв срив в имиджа на една страна, когато излязат нещата извън контрол. Нека да не го допускаме това, и аз като министър на вътрешните работи, ще се стремя това нещо да не го допускам. Смятам, че с парите, които днес държавата осигурява, все пак се стараем максимално да покрием всички възможни необходимости", категоричен бе вицепремиерът. Може би британците биха коментирали: PATHETIC

британците да не са идиоти...няма разумен човек, които да не осъди тоя вандализъм. Pathetic биха могли да бъдат само бодбни коментари, уви...

Нашите пишман-съдии да вземат пример от англичните.Тук и за убийство можеш да излезеш невинен.

В Англия дължината на присъдата нищо не значи. Може да е 16 г. и да го пуснат след 1 г. за добро поведение.

В абсолютна грешка си!!!!Не го пробвай това там,колкото ти дадат толкова си лежиш.Нямат и намаление за труд!

Другари съдии , гледайте как работят вашите колеги. И те са в EU ама си заработват заплатите. Не са търтеи като вас и страхливи дупета.

Е, не си справедлив! Нашият съд също е експедитивен и строг към кокошкари, бунтуващи се младежи и всякакви други неплатежоспособни и непартийни представители на обществото.

Това се казва съд,не като нашите паднали от Марс магистрати,за които и в съдебната зала да стане престъплението пак ще има проблем с доказателствата

Тук за умишлено убийство не дават толкова. Затова никога ням ада ги стигнем. Когато има проблем трябва да се решава, а не да се толерират всички престъпници. Как така в БГ все те имат повече права от гражданите, които издържат държавата?

Ето, хората си имат работеща съдебна система. Не като в БГ. Сега още ли има хора, които се чудят защо българите емигрират в нормални страни, а не искат да останат в кочината, където съдът казва, че данъчен склад може да работи без лиценз, че хора от управлението получават хонорари по държавни проекти без да има конфликт на интереси, че съдии разглеждат дела за сделки, по които са страна и пак нямало конфликт на интереси, и т.н. !?!?