Коментари - ”Мамо, в България е пълно с щастливци” | dnes.dir.bg
назад

”Мамо, в България е пълно с щастливци”

Много български деца имат повече от германските си връстници - въпреки огромната разлика в жизнения стандарт.

Обратно в новината

Коментари - ”Мамо, в България е пълно с щастливци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демонстрацията на "благополучие" е израз на дълбок комплекс за малоценност и подменена ценностна система. Няма нищо общо с по-малкото "готини неща" в миналото. Родителите на деца в начална ученическа възраст, сега са по на тридесет, тридесет и пет години. Това са хора израснали в "демократична" България. За тях, хроничната липса на стоки от онова време, не важи. Просто тогава тези готини неща бяха новост за всички и на изток и на запад. Сегашното поведение на новите родители се нарича парвенющина, бедни духовно селтаци. Не ги съдете сурово, те просто не осъзнават какво зло правят на децата си.

а пък моите комшии са от новите германци - кюрди,родени в германия, имат пет деца,всичките деца имат айфони, семейството има два джипа и две коли, имат и дюнерджийница на ъгъла - недей да пишеш глупости, всички деца имат телефони, независимо дали са турци, негри или германци - в бившата източна част на германия са зле,но в западната всички "мигранти" са с нови телефони - помисли защо

Много хора в чужбина живеят като несретници, обаче от комплексарщина и нихилизъм измислят всякакви концепции, за да го обяснят другояче. Живея в България, ходил съм в 6 западни държави за 3 дена до месец, доволен съм от България - като има много за надграждане. Не бих живял другаде, освен може би в Чехия или Словакия.

суетата, желанието да се покаже, да се изпъчи, да се направи на по-богат, и на по-високо ниво в обществото отколкото всъщност е, са част от националните черти на българина, като част от балканските народи. тук няма новина.

Всъщност в статията, ако това писание въобще може да бъде наречено статия, не става въпрос за това кой е по-богат и кой е по-беден. Става въпрос за това кои деца са по-щастливи. Ако бях на мястото на авторката, щях много сериозно да се притесня, че детето ми намира щастието в материалните неща. Даже щеше да ме е срам, че детето ми определя за щастливи хората, които имат смартфон. Странно защо авторката вместо да се замисли, къде е сбъркала с детето си, прави най-лесното и нелогично нещо - обвинява другите за това, че детето и е материалистче от крехка възраст.

Авторката дали е доволна от дребните монетки подхвърлени и от Сорос, за да плюе по България, по българските деца и по българите?

Щастието не е само пари и скъпи вещи, човек може да бъде щастлив и с по-малко. Като малък бях щастлив да спя цяло лято на двора върху каруцата, да броя звездите и да слушам песента на щурците, или да спя на сламен дюшек върху дървен нар на сайванта на старата къща, а един от най-щастливите ми моменти беше да легна по-гръб сред житата в някоя нива и да гледам как преминават белите облаци.

О, да. Ама пробвайте да си заведете детето днес на село, за да седи в каруцата и да гледа звездите. Нали братята роми ще ви избият на втория час. Това обаче германката в повече, която е написала тази помия, услужливо не е споменала.

Може и да е истина, но за сметка на това след 18 годишна възраст до смърт е точно обратното - ние сме на дъното, клошарите на Европа. Нека поне за децата сме едни гърди напред, за добро или зло.

Поредният соросоиден пасквил. Започвам да се убеждавам, че сме доста щастливи, щом вечно сме трън в очите на озлобените социални инженери и прислугата им. Да, глезим си децата, защото много ги обичаме. Обичайно растат в семейства с двама родители, а не с малолетна майка, умишлено останала самотна, за да точи помощи или с мама-мама и татко-татко. Не треперим как ще се изкажем за ислямската напаст, за да не ни тикнат в затвора. Имаме си плодородна, топла, слънчева земя. Имаме си курорти и купони. Не тичаме при психоаналитика или до аптеката с рецепта за ксанакс, а се напиваме с приятели и те ни утешават. Тук е така.

"Тук е така". И във Вашият ред на мисли очевидно ще става по-лошо. Но не заради Сорос, а заради изкривяването и свиването на духовното пространство.

Моля, пояснете? Духовното пространство е изкривено и свито от матриархалния дух на източното православие и от южняшкия ни манталитет? И ще става по-лошо в смисъл, че ще запазим традиционните си ценности (дай Боже, наред с Гърция, Италия, Испания), докато прогресивистите-либтарди в Северозападна Европа ще бъхтят, за да хранят бурките и ще лишават децата си от кажи-речи всичко, за да ги възпитат в спестовност? Не Ви разбирам...

ГЛЕДАЙ ДА УРЕДИШ ДЕТЕТО СИ ЗА СЕКСРЕТАРКА В ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ КАКТО ШЕФА ТИ АНДРЕЕВ УРЕДИ ДЪЩЕРЯ СИ ЗА ГОВОРИТЕЛКА НА ЮНКЕРА :))

Съгласна съм с всяка дума написана от госпожата.децата ми отдавна са пораснали,но това не ми пречи да наблюдавам това,което се случва с днешните деца.Всички искат да са богати и известни/смъртоносни селфита,татуировки като на комасация на земята и т.н./.Общо казано-напредък към регрес,но явно в живота е така,колкото по-ниско стоиш,толкова повече се стремиш към себеизява.

Не разбрах сега: това, че на децата тук им се купуват смартфони и компютри добре ли е, хвалят ли ни или ни порицават, че сме в грехопадение? И още не разбрах, немците по-бедни ли са от нас или по-нещастни. Не схванах каква теза защитава госпожата и какво иска да ни каже? А че манталитета ни се различава от немския е ясно и без ъмни статии. Ние затова се харесваме взаимно с руснаците, защото манталитета ни е сходен и сме готови да дадем и невъзможното на децата си, обичаме суетата. Но не разбрах критикуват ли ни, засрамват ли ни или ни хвалят? Понеже все сме в грешка, вече не знаем какво да мислим. Ако казват, че сме най-богатите в Европа, предполагам, че знаят какво говорят. Ако не знаят, значи са изкукуригали и в крайна сметка пак ние сме по-добре. Тази статия ме навежда на мисълта, че щастието е в душата, а не в парите. Може да си милиардер и да бъркаш по кофите, а може да си беден, но да се движиш като лорд. Дето се вика, кой както го харесва.

и глупостта на авторката, Даря Попова-Витцел, личат от този коментар: Втората особеност се дължи вероятно на времето, в което живеят българите. Време, настъпило подир дългите години на суша. На недоимък и несвобода. На затвореност и всевъзможни дефицити. Сега, когато всичко е на една ръка разстояние, съвсем разбираемо хората желаят да се потопят в това море от изобилие. И понеже искат децата им да имат по-шарено детство от тяхното, се изкушават да ги обсипват с готини неща. очевидно е че тя страда от дефицити, не изключвам че може би сексуалните са наи-голям процент

Българите са най-бедни в Европа, факт! Тръгнеш по улиците на София и какво виждаш - мерници и бумери повече от колкото в столицата на Германия, факт! Кафенетата пълни, нищо, че е 1-2 часа следобед, факт! Качваш се в СКГТ и почти всички са хванали ГСМ и бършат пръсти, взираш се по-добре и виждаш, че едно 30-40% от у-вата са висок среден и премиум клас, факт! Е хубаво де, ама как става така, че получаваш смешна заплата, а си купуваш играчка на стойност твоята заплата*1,5-2? Обяснението е просто, селяния, какво ще кажат хората...! След месец предстои панаира на суетата наречен хабитюрентски бал, нещата са подобни, само мащабите във финансово отношение са различни. Хайде сполай ви...

Е, то зависи с представителите на коя класа е общувало детето. А какъв недоимък ни мъчеше навремето - мани, мани... Набичвахме парното и отваряхме прозорците.

Това писание (не е статия, защото няма стройна теза и изводи) е провокативно. И в Германия, и навсякъде човек сам решава какво, колко и кога да даде на детето си. Това е право и дори не задължение (с някои изключения) на всеки родител. Иначе аз в Германия не съм видяла деца на 10 г без телефон ... Ама то явно е, защото аз лошо възпитавам децата си и им купих телефони, таблети и компютри та и те си избират приятели също с такива 'екстри' :)))

А в Германия е пълно с щастливи бюргери каращи най- арогантните и замърсяващи коли- символ у нас на мутри и бандити. Да произвеждаш тези отровни във всеки смисъл коли- еманация на суетата и безсмисления лукс и кич и да си ги потребяваш- колко "щастливи" германци има особено и като нямаш ограничения на магистралите пак заради мизерната суета!

в предишна статия същата авторка се оплакваше, че на детето й в Германия не му пишели хич шестици понеже не било изключително като постижения... Демек ние тук с фалшивите шестици. Сега пък децата сме глезели... Този мръсен стил на заяждане е типичен за разни правозащитници, които гледат да те ухапят нещо пък после и да те упрекнат колко си див и безпросветен. Има госпожата някакво вътрешно възмущение от немските порядки, ама си наляга парцалите по европейски и преглъща- напротив мигрантите не преглъщат а почват я жените я аерогарите не дай боже

просто си е глупава и ограничена девожката, а... и българите са и виновни на попова

хаха знаех си, че подобе буламач няма кой друг да публикува освен клоаката дойче веле. искам да попитам същите неграмотници - бихте ли ми казали колко е процента на непълнолетните зависими от наркотици в германия, колко от този процент са хероиново зависими. също споделете ми колко е процента на на незавършващите средно образование и колко е този на неграмотните хора. какъв е процента на аборти сред непълнолетните и колко е той сред малолетните? ясно ми е, че се опитвате да се самоубедите, че живеете в рая на земята, ама истината рано или късно ще ви зашлеви... надявам се някой ви вярва на измислените тъпотии.

По брой на абортите сред непълнолетните на глава на населението не могат да ни бият, там сме лидери.

Ами като у Факултето се наслаждават на технологията, така ще бъде.Нека видим коя прослойка прави тези неща.И ако ти се чувстваш циганин-твой проблем.Аз не съм циганин и не съм съгласен с простотията на едно племе да се отъждествява България.

Пишете глупости за да промивате мозъците на заблудените, които и без това са промити. Интелигентен човек с ценности няма да се хване на заблудите, които сеете. Бил съм в Германия много пъти. Има страшни градове . Кьолн например е град пълен с педофили. За мюсюлманите изобщо не говоря колко са много, пълно е и с негри и араби. И с тази "идилия" на малките градчета ще се приключи скоро. Ислямизацията на Западна Европа е неизбежна. А българите, които са там си налягат парцалите, защото тук и да се върнат няма работа. И да не им е добре ще мълчат и ще работят. Просто нямат къде да отидат. Така че тези писаници тук са излишни.

Дъщеря ми е в Германия и написаното си е живата истина.

Е що дъщеря ти стои там? Ами да се връща тук тъпако!

сме царе на обясненията. Защо не спортувате - ами много е скъпо, няма къде, няма време... ( пример Югозападна България - над 25% от населението - Витоша, Рила, Пирин + много други - плащаш транспорт и се разхождаш/катериш, имаш ли повече пари - караш ски/борд и прочие, далече ти е - не може да няма парк например, за морето, градовете около Стара планина - сами се сещате - това като най-най-елементарен пример ). Няма време - ама може да седи 10ч. пред телевизор/нета или няколко часа на кафе. Да имаме връзка с детето - имайте, ама защо с телефон за 1000лв и нагоре след като вземате 500лв заплата ? Децата са дебели - не им купувайте чипс, безалкохолни, енергийни напитки и прочие - на някои може и да им помогне. Спри му джобните да видим какво ще си купува. Свиня-майка към 120кг. на 30г. обяснява на детето си, което на 7г. беше с форма на кубче, след забележка към него, че половин кило пържени картофи ( най-голяма чиния с огромен връх ) за ГАРНИТУРА към основното ( преди това салата, след това десерт ) му е много, да не се ограничава и яде колкото и каквото иска. Вероятно не съм прав, всеки да прави каквото иска, но преди да търсиш вина и виновен другаде, погледни първо себе си.

Аз пък си мисля, че българчетата трябва да растат в България, а всеки който иска да е критичен към България и българите трябва да живее в България. Като искате да критикувате - елате и с личния си пример учете съгражданите си на по-разумно и мъдро поведение. И аз съм критичен, обаче съм останал в България и хич не гледам с розови очила на действителността тук, но се опитвам тук да се боря и да успявам, а не в Чужденеция. Щото много сме умни, просветени, мъдри и загрижени за България, но ако Ботев, Левски и всичките ни велики герои дето си дадоха живота за да я има днес България бяха емигрирали, авторката щеше да пише "колко са щастливи турчетата"....

Прави впечатление, че много хора в България се оплакват, че нямат пари, а в следващия момент си купуват последен модел телефон. За децата не мога да съдя, но сигурно има нещо вярно. Не виждам нищо лошо децата да имат телефон, но определено не е възпитателно и нужно да е последен модел.

sanches1

Ако този човек живее на село или в малко градче в Германия, е напълно нормално да ходи детето му на училище и да се прибира само, не му трябва телефон и прочее. Но повечето хора в Бг с малки деца живеят в по-големите градове и без постоянна връзка е невъзможно, да не говорим, че лично аз не бих пуснал децата си на училище с колело, защото осле може да си късам главата от яд... За другите неща може и да е прав, но не всички деца ходят с айфони, моите имат по един апарат втора употреба за 10 лв и говорят само с родителите си...

Ами да си стоят в България и те да са щастливци.Хайде де!

Горките ти родители, какво жалко и бездуховно същество са отгледали.

Ооо, да, пълна е със щастливци България; с мили, позитивни и добри хорица. Достатъчно е само да се поогледаш в новините и в коментарите под тях, и веднага ти се доисква да полетиш от щастие (някъде отвисоко, разбира се)!

да четеш поръчкови и тъпи статии е нещо нормално в цивилизованият свят но тази статия е извън всякакъв критериѝ нямам думи за да продължа

Статията удря в десятката. Има един лаф: "Само в една страна в света хората имат кола за 1000 лв. и телефон за над 2000 лв." :) И децата, и родителите им не могат да се научат да живеят според доходите си, а следват примера на една по-мургава част от населението:)))

Неее има само една страна в света в която се купува айфон, с който да си светиш в кенефа, за да не паднеш в дупката..

Толкова тъпа и инфантилна статия, че няма накъде повече ! Интелектът на писача е колкото този на мисирката. Dir-а, бъдете така любезни да не триете коментара ми! Както вие имате право да публикувате манипулативни и лъжливи материали, така и аз имам право да дам оценка на платения драскач.

Мога да дам съвсем разумно обяснение, защо детето ми има мобилен телефон. Тъй като ходи сама на училище, английски и т.н. (и аз и мъжа ми работим, и просто няма кой да я води), то при тия "сигурни" времена, съвсем естествено е да имаш връзка по някакъв начин с детето си.

Това е манГалитетът на невиждалия, живял в недоимък българин, и не само. Например в Колумбия за хората е по-важно да имат телефон от 1000 долара отколкото хубави и здрави обувки. Та и в България същия цигански мангалитет!

точно! ето и малко статистика: 62% от хората имат мобилен телефон но само 42% имат достъп до тоалетна един вид- сереш по улиците, но с телефон в задния джоб.

там е топло и не са важни обувките, но има наркомафия и телефонът е важен!

Повърнах !!! Ot DW открай време ме избиха на диария и повръщане. Толкова нескопосани опити за манипулации ...

прав си, пробвай и Шпигел-супер тоалетна хартия става от "журналистическият му принос" :)

Според мен статията е тенденциозно и едностранчиво написана безочливо да промотира определен житейски избор, заради който нацията ни се топи като пролетен сняг. Подобни материали са наивно написани (може би е напълно търсен ефект), но също така и доста вредни, тъй като лесно се приемат като аргумент от хиляди млади българи, объркани и търсещи начин да намерят по-добър живот. Възможно е и това да е силният вик на авторката, с който тя се опитва да заглуши повика на гузната си съвест, че е изоставила всички ценности, които са част от европейския начин на мислене семейство, родина, завет. Да отидеш в чужбина, да приемеш чуждо име, да научиш детето си на чужд майчин език, не те прави повече европеец. Прави те по-малко европеец.

Европейският подход е друг да си инат, да останеш, да си малко или много шовинист в добрия смисъл на думата, да си говориш своя език в своята държава, да учиш децата на националните си ценности и да държиш една пушка под дюшека в случай, че се наложи да станеш част от партизанско национално-освободително движение. Не беше твърде отдавна това и в Германия, Франция, Италия и т.н. Сега ние трябва да го направим тук в България. Тогава ще сме истински европейци! Тогава ще имаме очи да ги гледаме на големите форуми. Тук сме и се борим това е нашето послание към авторката и към всички. И вярваме, че ще успеем да подредим държавата си и да сме част от света, а не да се разтворим в него. Вярваме! Бог с нас!

То пък ако си седи тук,с всичките неуредици и гаври,значи е голяма патриотка.Нашата страна има красива природа,уникална история,но само дотам.Хората са зли,убийците ненаказани,чалгизация и мутри.

Ами хайде брате да направим нещо. За това ли мряха нашите не толкова отдавнашни деди, затова ли оставяха топлия креват с младата булка, та да ходят по горите да ги тепат османците - нали за да имаме ние с тебе държава. Ами хайде сега и ние да дадем нашето, та да я има и за децата.

Какаво внушава госпожата,писала нещо горе?Обозначава се като една реализирала се българка в Германия?Амии, да е жива и здрава.Тази еврика с презадоволяването на децата ни с електронни джаджи си я знаем отдавна и си мисля, че не ни трябва някой преуспял на Запад да ни отваря очите с патоса на по-висш.Да, това е проблем, но си мисля, че е по-добре тази госпожа да си гледа там, немското, към което генетично се е стремила по всяка вероятност и да не се опитва да нравоназидава.

Така е, племенникът учи там, не е от много заможно семейство, но му прави впечетление колко по-зле от него финансово са германчетата. Нямат хубави телефони, компютри, нямат пари и дори му завиждали.

Българските деца са щастливи най-вече с това, че имат родители, които се интересуват от тях, имат баби и дядовци които треперят да не им се случи нещо, имат уют и топлина, обградени са от любов и внимание. Немците са студени и затворени хора. Българина ще се разтопи пред детските сълзи, а немеца ще претегли всичко с разума си. Вярното в статията е това, че наистина много ги обгрижваме и глезим децата и те стават мързеливи когато пораснат. Но всичко е въпрос на възпитание, разговори и личен пример - не пречи детето да има много неща и да стане отговорен и умен възрастен. Истината е някъде по средата, но не и в германския модел от статията.

Не знам как е в Германия, но българските от години отглеждат "мамини синчета". Поднавам семейства с деца на 35-40 години, с 2-3 дипломи, които живеят при родителите си, не желаят да работят и в издръжката на семейството. Тези деца, обичайно са същите, на които прищявките винаги бяха са задоволявани, винаги е купувано най-новото, най-модерното, най-скъпото. За съжаление тези "деца" не станат за родители и не се грижат за родителите си... Това многократно по-рядко се случва в старите западните демокрации, там независимо от материалното състояние децата се приучават към труд и уважение към родителите. Разбира се, винаги има изключения.

Някой пак плете интриги и сее раздори чрез медиите. Аман от подобни статии. Ако статии, като тази са повече от половината, цялата медия, която ги публикува е за кошчето, барабар със статиите си!

Да, България беше пълна с щастливци, защото не знаехме колко сме бедни. Сега нещата се промениха...

Ми сигурно Аллах забранява?! Така е при мюслимите...пардон ЧИСТОКРЪВНИТЕ германци.

Хаааа-ха-ха-ха , хааа-ха-ха-ха !

Статията е написана по поръчка на Пинокио-Цветанов и неговия ментор Тиква-проста. Цели да покаже как сте у вързали и втасали при управлението на герб. Ама защо хората продължават да емигрират от щастлива България, а тук остават само боклуци като горните и слугинажа им?

И как така не се намери един български журналист, който да попита г-жа Попова-Витцел защо тя е в Германия, където излиза, че е "пълно с нещастници", а не в България, където е "пълно с щастливци". И докато разяснява тези "факти", да спомене и защо ежегодно в Германия имигрират големи количества "щастливци" от други страни, за да бъдат "нещастни". Колко "нещастни" германци имигрират в България на година, където се очаква да са "щастливи"?

Баси мъката е настанала в Германия. Туй литературно творенье да ся преведе на арабски и да се дарува с него всеки един мигрант, преди с ритници и шамари да се повърне в Туркия....

Забравих да попитам, дали майките в Германия пращат децата си на училище с порезница, намазана с мас, щото нашийот премиерин така се е изучил, и те каков маж е станал, та чак Берлускони му се кефи , дорде го мери с двете педи! Титан! Гоуем!

Нищо от написаното от Даря Попова-Витцел не е вярно. Съругът ми е германец, живеем в малко градче до Мюнхен. Дъщеря ни от миналата година ходи на училище. На 6 години. Всичките и съученици имат таблети, най-модерни компютри с игрови конзоли. По Коледа най-много се купуват плейстейшъни, които струват майка си и и баща си. Написаното в статията въобще не отговаря на истината. Децата в Германия са не само задоволени, те са презадоволени с техника, електроника, разнообразна храна и напитки забавления, домовете им са в пъти по-хубави от българските домове и апартаменти, училищата са си пълен лукс, здравеопазването на високо ниво за децата безплатно, а с какви джобни пари се ходи на училище и с какви раници пълни със сандичи, бонбони, шоколади...Децата масово са дебели, мързеливи и мудни. Не знам с какъв акъл госпожа Попова-Витцел е написала тази статия. В нея няма нищо ама нищо вярно. И даже ми е жал, защото знам, че децата в България живеят доста бедно и в лишения. Няма база дори за сравнение. Децата в Германия живеят много по-добре от българчетата. Животът е по-спокоен и финансово са напълно обезпечени. При българчетата е точно обратното. Пак казвам - тази статия е една огромна лъжа, не знам в чии интерес се разпространява, но е лъжа.

Това е истината! Сега обаче ще видиш с какви Лумпени разполага Майка България. Очаквай здрави минуси.

ПОдкрепям казаното от Вас, статията е абсолютна лъжа.Мога само даспомена и огромната разлика в стандарта касаещ пътувания по цял свят, а и финансовото обезпечаване на германските студенти от страна на държавата да ходят къде ли не по обменни програми, както и наличието на стипендии. Госпожата писала статията е малоумна!

Не е малоумна, ами е платена. И за една шепа стотинки се е подиграла с българските деца.

Ами стажовете много често се карат в други държави. Например Южна Корея, Япония и т.н.

Тази и подобни статии се разпространяват в интерес на пропагандата ала "Швейцария на Балканите". Напълно логично е, че в най-бедната страна от ЕС, както и най-корумпираната, която е налегната от жестока емиграция и демографска криза, няма как подобна статия да отговаря на истината.

Статията в Дойче веле е публикувана вчера, а днес вече е със спрени коментари, защото явно не искат противоположни мнения в коментарите, откъдето да стане ясна лъжата.

А да, това е още един аспект на Герания, който си заслужава да бъде споменат- изключително цензурираната и авто-цензурирана преса и медии. Много е кофти, ако изразяваш различно мнение или се противопоставяш на тълпите.

Мюнхен е град на парвенюта. Не се учудвам, че децата им са оборудвани точно така. Там са от шут нагоре, всеки трябва да е най-наконтеният и най-доказалият заможност. Човекът пише за Германия. Както София не е България, така и Мюнхен не е Германия. Апропо швейцарците ходят и до Мюнхен да си напазаруват евтино :-). Но в Швейцария таблетът е под режим, много хора нямат изобщо компютър у дома! А често телевизорът се сваля от тавана само за световното по футбол. Възрастните пък по Коледа правят плакати и образоват младите с лозунги: Spazieren, nicht konsumieren', което означава "Ходете/разхождайте се, не консумирайте". Просто въпрос на убеждения и отам на приоритети. Когато в южна Германия попитахме има ли порно по телевизията, че детето се качи в стаята си, отговорът беше: Ама тук е страната (провинцията)! Абсурд! Т.е. става ясно защо в Мюнхен всички деца са с таблети и смартове. Развалата идва пременена в консуматорство и се изсипва в разврат и загуба на ценности. След това идват катаклизмите. За лечение на разболяното от презаоволяване. Такава е човешката природа. Така е и тялото ни, което от редовно преяждане придобива болести.

.........живеем в малко градче до Мюнхен

Едва ли българката, емигрирала по някое време в Германия, живееща в определено немско населено място, има поглед на 80-милионна Германия.

На мен статията ми мирише на кумонизъма от бай тошово време. Нотка спомен от стари времена на пропаганда и опиянение как всичко в България е най най.. а в другите страни като Германия децата ядът вестници и тоалетна хартия.

...и най-накрая чистокръвни арийци на чист български ще продават семки пред Университета в София..

Цитат: По-късно, когато настъпва германското икономическо чудо, започва и големият шопинг, голямото трупане. Сходен процес навярно тече сега и в България. Да ама не! С тази разлика, че у нас надали някога ще настъпи това икономическо чудо. Аз също живея в Германия, жена ми е германка,детето се роди в Германия....ЩЕ ВИ КАЖА И ГО ЗАПОМНЕТЕ: НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КАТО ГЕРМАНИЯ.Казвам Ви го съвсем сериозно. Наистина съм се убедил...те са N1. И всичко това идва от манталитета им. Но защо те успяват , а други нации не?!! Защото така са възпитани и така възпитават децата си, а именно: щастието и просперитета идват от самия човек, а не от това което притежава. В статията сравняват децата...ама я да направим сравнение вече като възрастни. Упс,тук вече българина няма нищо, а пък немеца който като малък не е имал нещата на българското дете, вече като голям с това възпитание което е получило, вече може да си позволи неща. които българина за СЪЖАЛЕНИЕ ВЕЧЕ КАТО ГОЛЯМ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ. ТОВА Е РЕАЛНАТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТИНСКАТА КАРТИНКА

Волунтаризмът на офшорния "Панамски вятър", не може да заблуди редовия българин. Бутафорията на уж "щастливото благоденствие", ще се стовари жестоко върху статуквото. Кардиналната промяна на еврогейските атлантически "ценности", ще извади от будната кома носителите на БЪЛГАРСКИ ГЕН /Някъде около Коледа 2017 година, Дай Боже./. От тогава ще започне да се чувства Божественото Щастие, след хилядолетното многоизмерно робство.

Омръзна ми германците да ми дават наклон на живота. И тази германка вповече, която е сътворила тази повърня от думи също. При положение, че точно Германия на всеки 70-100 години подпалва целия свят, акъл от тях не искам. Да си гледат баба Меркел какви ги надроби за цяла Европа и после да ни учат нас. Да дойдат, да поживеят в България, пък да видим дали ще седят без телефон и компютър. То и на мен няма да ми трябва компютър, ако ме бият 5 бона по гъза всеки месец - ще съм вече на вън по ресторанти, а не вкъщи да ям претоплената манджа пред компютъра, на който си пускам филм, за да не ми се налага да плащам за кабелна. И детето ми ще седи без телефон, ако зад всеки ъгъл не дебне камикадзе с 20 годишна каруца, с която да го убие, ако се качи на велосипеда. И сутрин го карам щом стигне училище да ми се обади, за да знам, че след смяната на два трамвая е стигнал жив, здрав невредим и с дадените му 1 лев за закуска, а не са го пребили и ограбили циганите някъде. Защото не идва училищен автобус като в Германия да го взема от входната ни врата и да го връща отново до нас след занятията. Преди да пишете глупости, елате и поживейте при нас!