Полицията в Несебър задържа двама души за серия от кражби, съобщиха от ОДМВР-Бургас. От началото на месеца 22-годишният К.К. от София (криминално проявен и осъждан) и 24-годишния криминално проявен П.И. от София са осъществили редица престъпления.

На 9 юни от обитавания от 39-годишна българка апартамент в Слънчев бряг откраднали два дамски портфейла, съдържащи лични документи, сумата от 400 лева и две банкови карти, както и мобилен телефон, лаптоп, таблет, фотоапарат и сребърни дамски бижута.

На 11 юни от хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 56-годишна беларуска туристка, чрез проникване през балконската врата, извършили кражба на множество златни и сребърни накити, лични документи и сумата от 350 евро.

На 16 юни от апартамент в Свети Влас, обитаван от 60-годишна руска туристка, чрез проникване през отворената балконска врата, откраднали мобилен телефон.

Двамата мъже направили пълни самопризнания, като обяснили, че пребивавали на квартира в с. Равда и се придвижвали с автомобил, управляван от 24-годишния криминално проявен П.И., а кражбите извършвал 22-годишният К.К

При извършеното претърсване на квартирата им, са намерени част от откраднатите вещи, но без отнетите парични суми. Част от вещите - предмет на престъпната дейност на задържаните са открити в София. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата крадци продължава от служители на Районно управление - Несебър.

К.К. е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.