Бургаското ВиК дружество е подменило почти изцяло подземната си мрежа по улица "Индустриална". Предстои общината да продължи с полагането на новата асфалтова настилка и реконструкция на тротоарите, съобщиха от администрацията.

От там посочват, че през следващите месеци в участъка от стадион "Черноморец" до Затвор - Бургас ще се работи активно, като предстои да се уточни какви точно ще бъдат промените в организацията на движението, които ще бъдат наложени.

Предстои и асфалтиране на улица "Чаталджа", но след подмяната на водопроводната и канализационна мрежа. Работата на Общината включва подмяна на старите асфалтовите настилки с нови, изграждане на нови тротоари, озеленяване, обновяване на пешеходните пътеки и други. Припомняме, че ремонтът на улица "Индустриална" започна в средата на миналата година.

През септември 2023 година кметът на Община Бургас Димитър Николов съобщи, че за ремонта ѝ ще бъдат необходими около 6 млн. лева, което представлява целия бюджет за подобни ремонти на администрацията за цяла година. През декември стана известно, че средства за общинския проект за ремонт на важната бургаска улица ще бъдат заложени в държавния бюджет за настоящата година.

Днес Николов провери на място напредъка по реконструкцията. Отсечката не е ремонтирана основно от години, въпреки че дава достъп до много от предприятията в Южна промишлена зона - Бургас и базите в района на бургаските пристанища.