Ученикът Александър Китенов хвана кръста на Богоявление в морските води край Моста в Бургас. Той е на 18 години, ученик е в 11 клас в Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" и след излизането от морските води обяви, че мечтата му е да стане авиоинженер, предаде БТА.

"Почувствах удовлетворение от всичко, което съм правил толкова години. От малък съм религиозен и винаги съм искал да участвам в ритуала за спасяването на кръста. От миналата година се включвам и ето че успях", заяви веднага след излизането от морските води Александър Китенов. Той си пожела през предстоящата година да започне нови начинания, които да продължат успешно.

По последни данни тази година в ритуала се включиха общо 78 участници. Най-възрастният сред тях бе на 50 години, а най-младият - на 16 години.

Температурата на водата е около 7-8 градуса. Част от участниците разказаха, че са скачали и в по-студени води.

Ритуалът привлече интереса на стотици граждани, които изпълниха пространството на Морската градина около моста. Част от тях наблюдаваха хвърлянето на светинята в морето от брега, а други - от по-високите части на парка.