Бургаският тийнейджър, който многократно бе улавян от камерите за видеонаблюдение да драска с маркер в асансьора на пасарелката при "Мираж", веднага поправи стореното от него, след като бе показан в общинската рубрика "Вандали в действие".

Драсканиците веднага са заличени от самия него, показа ново видео. Благодарим и на родителите, които най-вероятно също имат своята роля това да се случи, съобщиха от общината.

Всеки греши, но всеки има правото да се поправи. Вярваме, че това момче ще има добро бъдеще. Призоваваме всички родители да общуват повече с децата си, да се интересуват как и с кого прекарват свободното си време. За да не се налага да ги гледат на екрана в общинската видео рубрика "Вандали в действие". Децата стават такива, в каквито ги превърнем ние, възрастните, отбелязват още от общината.

Община Бургас публично оповестява всякакви подобни случаи в специална рубрика, наречена "Вандали в действие". Целта на инициативата е нарушителите на обществения ред да бъдат разкривани с помощта на системата за видеонаблюдение и по този начин да се предотвратят бъдещи опити за увреждане на имущество на обществени места.