Полицаи задържаха 21-годишен сериен крадец в магазини за храни и алкохол в Бургас след опит за бягство и изстрел, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Екшънът се е разиграл на 25 март след сигнал от охрана в магазин, разположен до бл. 79 в квартал "Меден Рудник".

Около 11.30 ч. охранителят забелязал мъжа, който многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби, и наблюдавайки действията му, подал сигнал в СОТ-фирмата на обекта. Заподозреният започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Впоследствие беглецът е установен и задържан от полицейските служители на Четвърто Районно управление - Бургас, като е конвоиран със служебен автомобил "Шкода Рапид" до помещения за задържане, разположени в Пето Районно управление. При излизане от патрулката задържаният побягнал, като след около 20 метра се навел и взел от земята някакъв предмет. Полицаите възприели действието му за реална заплаха и единия от тях, след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишният мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ - Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица.

В резултат на полицейските действия по отношение криминалните действия на задържания, с прокурроско постановление същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Констатирано е, че сред последните му прояви са:

- кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. "Мара Гидик", осъществена на 02.03.т.г. около 17.30 ч.

- кражба на на хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, разположен в к-с "Меден Рудник", осъществена за времето от 21 до 24.03.т.г.

- кражба на хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от магазин, разположен до бл. 79 в к-с "Меден Рудник", осъществена на 21.03.т.г.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21-годишния криминално проявен продължава от служители на Четвърто Районно управление - Бургас.

ИЗБРАНО