Задържаха трима души в Поморие за производство и разпространение на високорискови наркотични вещества. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. В обитавано от тях жилище е открита обособена лаборатория за производство на метамфетамин и подготовка за пласмент. Сред задържаните са 52-годишен криминално проявен и осъждан мъж от сунгурларското село Ведрово, 43-годишна жена от Поморие и 29-годишен криминално проявен неин съгражданин. 

"Намерени и иззети са различни прекурсори, кутии с червен фосфор, два литра йод, осем литра разредител, памуци, фунии, короселин, 15 килограма натриева основа на перли, филтрираща система от пластмасови тръбички и други. Освен прекурсорите, са открити бели, розови и жълти кристалообразни вещества, пакетирани в прозрачни пликчета, както и четири топчета с торбички кристалообразно вещество (всяко от по 40 грама), реагирало при направен полеви наркотест на метамфетамин", посочи Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас. 

Общото тегло на намерения и иззет наркотик е около 250 грама. Двамата мъже и жената са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.